Foto: NTB/Norges Håndballforbund

Forberedt på jevn semifinalefight

Tekst: Svein Andrésen/Norges Håndballforbund
18. desember 2020

– Dette blir tøft og jevnt. Det sa både Heidi Løke og Marit Malm Frafjord på mediemøtet foran EM-semifinalen.

EM-semifinalen mellom Norge og Danmark spilles i Jyske Bank Boxen i Herning fredag kl. 20:30. I forkant spiller Frankrike og Kroatia i sin semifinale (kl. 18:00) mens Russland og Nederland gjør opp om 5.-6. plass kl. 15:30. Alle kampene kan du se på TV3 og Viaplay.

Heidi Løke (224 landskamper) og Marit Malm Frafjord (208 landskamper) er veteraner i den norske troppen. De har sett at Danmark har spilt bedre og bedre utover i EM, men mente at også Norge har løftet seg.

– Vi har et ekstremt godt lag med solid bredde i laget og det skal være vanskelig å møte oss, sa Heidi Løke. -Synes forsvarsspillet vårt med Marit (Malm Frafjord) og Kari (Brattset Dale) har vært veldig bra og gitt oss muligheter til å løpe mye og der har vi vært gode, sa Heidi videre på spørsmål fra de norske journalistene på mediemøtet.

Norge og Danmark er to lag som kjenner hverandre svært godt.  Bare i høst har de møtt hverandre i tre kamper. De to siste i EM-oppkjøringen. Norge har vunnet alle.  

– Danmark i semifinalen blir nok den tøffeste motstanderen vi har møtt så langt i EM, sa Marit Malm Frafjord. – Men vi tar med oss selvtilliten vi har fått gjennom godt spill tidligere i mesterskapet og har veldig lyst til å ta oss til finale, fortsatte hun.

Den internasjonale pressekonferansen
i regi av EHF i forkant av fredagens semifinale Norge-Danmark var preget av to trenere (Thorir Hergeirsson og Jesper Jensen) som hadde mye godt å si om hverandre, og uttrykte respekt for hverandre. – Vi har respekt for Norge, men føler ikke frykt foran kampen i morgen, sa Jesper Jensen.

Thorir Hergeirsson sa blant annet dette: – Vi har hatt en bra reise så langt i mesterskapet. Vi har utviklet spillet vårt gjennom de innledende kampene og Hovedrunden. Vi har ikke hatt så mange jevne kamper, men har fokusert på egen utvikling og detaljer i spillet. Og så er det veldig godt å ha fått inn begge våre topp-målvakter inn i laget. Alle spillerne er klare og ser fram til kampen mot Danmark.

Kari Brattset synes det norske forsvarsspillet og kontringene var det mest gledelige så langt i EM og følte også at samarbeidet med Marit Malm Frafjord i forsvar er blitt bra, til tross for at de ikke har spilt så mye sammen tidligere. 

Mer om EM på EM-sidene

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png