Jeanett Egebakken Kristiansen. Foto: Svein André Svendsen

– Følte jeg ikke hadde noen verdi

Av: Svein André Svendsen/NTH
18. mai 2020

Det ble kun én sesong i Herning-Ikast for Jeanett Egebakken Kristiansen. Usikker økonomi etter coronapandemien er årsaken.

– Mens prosessen holdt på hadde jeg det ikke bra. Jeg var mye lei meg og følte jeg ikke hadde noe «verdi», hvis man kan si det sånn, sier hun. 

Bakspilleren hadde opprinnelig kontrakt ut neste sesong, men klubben benyttet sjansen da muligheten bød seg for å redusere kostnadene, sier klubbens salgs- og sportsdirektør Daniel Grønhøj i en pressemelding.

– Jeg ventet egentlig bare på å komme tilbake til Danmark igjen. Da jeg fikk beskjeden ble jeg ganske skuffa, lei meg og litt sint. Og tenkte med en gang at det er dårlig behandling av spiller. Jeg forstår at økonomi spiller stor rolle her, men når jeg i tillegg prøvde å komme med alternativer, og de ikke svarte eller viste noe interesse, var valget ganske lett, sier 27-åringen.

Hun er veldig takknemlig for at Vipers kom på banen og ønsket henne tilbake.

– Jeg snakket med daglig leder Terje Marcussen i Vipers tidlig i sesongen. Men det var aldri en tanke om at jeg skulle bytte så fort som det ble nå. Jeg var mye i tenkeboksen om hva jeg ville og ønsket. Og da jeg snakket med Vipers var egentlig valget lett. Kristiansand er en fantastisk by som jeg stortrives i. Vipers er fantastisk på så mange måter, alle menneskene rundt og i klubben, skryter hun. 

– Hvordan ser du tilbake på året i Danmark?

– Selv om oppholdet i Danmark ikke ble så langt, føler jeg at jeg har vokst både som person og spiller. Jeg føler meg mer trygg som spiller, og jeg har mer senkede skuldre enn før. Jeg er takknemlig for tiden min i Danmark. 

– Hva gleder du deg mest til når du returnerer til Vipers?

– Jeg gleder meg aller mest til veldig mye. Spille med jentene igjen, spille i Champions League, være blant de fantastiske menneskene som kommer i hallen for å heie på oss!! Ha Ole Gustav Gjekstad som trener igjen – og bo i Kristiansand by.

Jeanett Egebakken Kristiansen fikk 27 kamper (142 mål) for Herning-Ikast i den sesongen hun var der. Hun var med å vinne pokaltittelen (tilsvarende NM) for klubben.

Grønhøj synes det er synd, men sier at ledelsen må sørge for at utgifter og inntekter henger sammen. De tre øvrige norske spillerne som har kontrakt med klubben neste sesong ble ikke berørt.

Tonje Løseth har skrevet under for franske Brest fra neste sesong.