Follo vant toppoppgjøret i kvinnenes 1. div. Oppsummering av runden. – Norsk Topphåndball

Follo vant toppoppgjøret i kvinnenes 1. div. Oppsummering av runden.

Etter runden 1. divisjon kvinner, kamper spilt onsdag 21. oktober

ÅLGÅRD – CHARLOTTENLUND  21-27  (10-16)

Charlottenlund tok en overraskende enkel seier på bortebane mot Ålgård.  Hjemmelaget var ikke skrudd på og ble hengendes etter gjennom hele kampen.  CSK gikk fra resultat 7-8 til 7-12 og nærmere enn fem scoringer bak kom aldri Ålgård.  Linjespiller Helene Wesche Rø skapte mye trøbbel for Ålgård og var sammen med målvakt Ida Carlson bortelagets beste spillere.  CSK har nå passert Ålgård på tabellen og har inntatt en foreløpig femteplass.

Mestscorende for Ålgård:  Maren Eiken Ravndal 5, Angunn Gudmestad 3.

Charlottenlund:  Kaja Rime Aavik 7, Ine Sagosen 5, Mia Kristine Strand 4, Helene Wesche Rø 4, Fride Lunne Mastad 3.

BB:  Maren Eiken Ravndal (Ålgård) og Kaja Rime Aavik (Charlottenlund)

Dora Eckholdt (Ålgård): – Syns vi starter kampen bra, med et godt forsvar slik at det blir kontringsmuligheter. Ikke langt ut i kampen begynner vi allerede å slite med å putte sjangsene. Og det er alle bomskuddene og tekn.feil som gjør at vi aldri klarer å hente oss inn igjen.

Maren Austmo Pedersen (Charlottenlund):  – Vi har en start der vi tar for tidlige avslutninger, noe Ålgård straffer oss med, enkle kontringer. Etter 10 min setter vi forsvaret og har mange redninger. Samtidig som vi i angrep er mer tålmodige og setter ballen i mål. Vi får en komfortabel ledelse til pause. I andre omgang legger Ålgård seg ut i et offensivt forsvar og kommer mer med i kampen. Men vi klarer å holde hode kaldt og vinner komfortabelt med 6 mål. En kollektiv seier.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NORDSTRAND – REISTAD  23-25  (14-11)

Etter fire tap på rad for Reistad kom en etterlengtet 2-poenger.  Første omgang var lenge jevnspilt før hjemmelaget gikk fra 9-9 til 13-9 og hadde initiativet i kampen lenge.  Etter halvspilt andre omgang ledet de 20-16, men så fikk Geir Oustorp fart på laget sitt og kampbildet ble snudd totalt.  Reistad vant den neste perioden 7-1 og førte kampen med to mål.  Og greide å beholde overtaket helt inn.  En sterk prestasjon av det unge Reistad-laget. Dette var nok et skuffende resultat for Nordstrand som var høyt oppe etter den sterke borteseieren over Ålgård i forrige serierunde.

Mestscorende for Nordstrand:  Lene K. Tveiten 7, Amalie Mogstad 4, Nora Asbjørnsen 4, Mina Ingeborg Stenberg 4, Iben Helland Flø 3.

Reistad:  Sofia Shauri Dalsveen 7, Henriette Jarnang 5, Dana Gudmundsdottir 4, Mira Solberg Normannsen 3.

BB:  Nora Asbjørnsen (Nordstrand) og Mira Solberg Normannsen (Reistad)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FOLLO – GJERPEN  29-20  (14-11)

Follo HK Damer viser i kveld at de fortjener opprykksfavoritt-stempelet.  Hjemmelaget ledet denne kampen fra start til mål og har Tilde Alræk og Mirela Gjikokaj i spillehumør.  Det ble for sterk kost for Gjerpen, som ikke fikk i gang skytset fra Oda Olsen og da hadde Follo full kontroll.

Mestscorende for Follo:  Tilde Alræk 8, Mirela Gjikokaj 8, Andrea Sandkvist Fossli 3.

Gjerpen:  Maria Solheim 7, Guro Lien Røneid 4, Linn Andresen 3.

BB: Mirela Gjikokaj (Follo) og Maria Solheim (Gjerpen).