Follo tilbake på tabelltoppen – Norsk Topphåndball

Follo tilbake på tabelltoppen

Charlottenlund – Fold HK (17-11)

Det var likt til 3-3, deretter reiste hjemmelaget like godt ifra gjestene en periode. Og kort tid før pause gikk de opp til 16-10. Litt dramatikk ble det mot slutten av omgangen da en Foldspiller fikk en utvisning, og Fold benken fikk det gule kortet i samme slengen. Lagene gikk til pause med 17-11 ledelse til hjemmelaget.

Andre omgang fortsatt ei samme sporet som den første, og det var aldri tvil om at dette ville Charlottenlund ta hjem. Oppgjøret endte 36-27 og poengene ble igjen i Trøndelag.

Kristiansand Topphåndball – Vikhammer HK 32-23 (14-10)

Kortversjonen; en forholdsvis jevn førsteomgang der hjemmelaget var i føringen og bortelaget holdt sånn noenlunde følge. På det meste ledet Krostoansand med seks mål (11-5) før de gikk til pause på stillingen 14-10.

I andre omgang satte Kristiansand inn et ekstra gir, og dro ifra før det hele endte komfortabelt 32-23, to nye poeng og klatring til tredje plassen.

Stavanger – Falk Horten 33-35 (21-19)

Det begynte som ett tett oppgjør, og det stod 10-11 ved halvspilt omgang. Gjestene var muligens en sko foran en periode. Da lagene gikk til pause var det likevel med 21-19 ledelse til hjemmelaget.

Etter tre minutter av andre omgang var luken blitt ett mål større og Stavanger holdt seg foran Falk utlignet til 28-28 etter drøye kvarteret av andre omgang. Da de først utlignet fortsatte de med å vere ett mål og to foran, og Stavanger maktet ikke å tette luken. Kampen i Stavanger Idrettshall endte 33-35 til gjestene.

Herulf – Nøtterøy 31-34 (19-17)

Det stod 1-1 etter ett minutt, før det var gått tre minutter stod det 3-3, og sånn kunne vi fortsatt. Det var med andre ord nok en kamp som startet som et jevnt oppgjør. Etter 9-9 fikk Herulf fart på ballen og gikk opp til 15-9 før Nøtterøy begynte å score mål igjen og lagene gikk til pause med 19-17 ledelse til hjemmelaget.

Ett og to mål skilte de to lagene utover i andre omgang, med en halv omgang igjen stod det 27-27, og som i første omgang ble jevnlig mål på begge banehalvdeler. Med 29-29 og drøye tolv minutter igjen av kampen bestemte Nøtterøy seg for at nå var det nok. Og med god jobbing og noen flere mål enn Herulf Moss så dro Nøtterøy i land seieren med 31-34.

Follo – TIF Viking 35-23 (18-12)

Gjestene fra Bergen kom bakpå alt fra start og lå under 12-3 før halve omgangen var spilt. Det ble litt bedre inn mot pause og Follo sitt forsprang var redusert til seks mål.

Kampen fortsatte i samme sporet også i andre omgang og det hele hendte med solide 35-23 til hjemmelaget og med to mye poeng inntok de tabelltoppen.