Follo stod for rundens overraskelse – Norsk Topphåndball

Follo stod for rundens overraskelse

Oppsal – Sola 29-28 (12-16)

Sola var i føringen store deler av første omgang og lagene tok pause på stillingen 12-16 i favør Sola. En veldig god målvakt hos Oppsal holdt hjemmelaget godt inne i kampen. Med to minutter før full tid var Oppsal igjen bare ett mål bak, og ett minutt senere kom utligningen. Og i absolutt siste sekund kom vinnermålet fra Oppsal, og med 29-28 seier kom også to særdeles viktige poeng.

Follo – Aker 27-26 (18-12)

Det var en tett og jevn kamp i drøye tolv minutter, da overtok hjemmelaget og gikk sakte, men sikkert opp til 18-11. Med drøye 40 sekunder igjen av omgangen reduserte Aker til 18-12, som også ble pauseresultatet. Aker våknet utover i andre omgang og reduserte etter hvert til 24-22. Aker fortsatte opphentingen og med drøye fire minutter igjen var det kun ett mål som skilte lagene. Men nærmere kom ikke gjestene, og med seier 27-26 ble det to poeng til hjemmelaget og en plass opp på tabellen.

Gjerpen – Byåsen 24-31 (6-17)

Først etter 6 ½ minutt fikk bortelaget inn sitt første mål for kvelden. Da hadde Gjerpen allerede fått tre scoringer inn bak Byåsens målvakt. Men derifra og ut omgangen var det Byåsen som styrte showet og lagene gikk til pause med 6-17 i favør av trønderjentene. Gjestene styrte også andre omgang og med seier 31-24 og to nye poeng har de fremdeles kontroll på en medaljeplass.

Vipers – Molde 31-18 (13-8)

Helt oppskriftsmessig (vil nok noen si) gikk Vipers tidlig i ledelsen og ble der hele omgangen og lagene gikk til pause med solide 13-8 til hjemmelaget. I kjent Vipers stil holdt de trykket oppe også i andre omgang, og oppgjøret endte med 31-18 seier til serielederen.

Tertnes – Fredrikstad 28-17 (19-7)

Det var ikke Fredrikstad sin dag i møte med Tertnes i Haukelandshallen denne kvelden. Tertnes gjorde som de ville og lagene gikk til pause med komfortabel 19-7 ledelse til hjemmelaget. Hjemmelaget ble ikke fullt så dominerende i andre omgang og Fredrikstad fikk komme inn i kampen, men hjemmeseieren aldri var truet. Og etter en heller rotete andre omgang sluttet kampen på stillingen 28-17 til Tertnes.