Follo HK Damer er serieleder i 1. divisjon! – Norsk Topphåndball

Follo HK Damer er serieleder i 1. divisjon!

Etter runden 1. divisjon kvinner søndag 10. januar 2021.

LEVANGER – FOLLO  25-32  (9-15)

Follo visste at de med seier ville gå forbi Bærum på tabellen og stå som leder av 1. divisjon.  Og måten de fremstod på i denne kampen tilsier at de vil forbli på toppen.  Levanger hadde initiativet de første minuttene, men Follo avgjorde kampen da de fikk fra å lede med ett mål 10-9 til ledelse 16-9.  Det forspranget ble for tøft for hjemmelaget å hente inn og Follo dro i land en sjumålsseier på bortebane.

Mestscorende for Levanger:  Hanne Olsvik 6, Arja Sørli Døsvik 4, Runa Heimsjø Sand 4, Vilde Rønningen 3.

Follo:  Julie Kristine Hattestad 9, Katarina Karlsen Ugland 9, Mina Hesselberg 5.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VOLDA – NORDSTRAND  24-21  (15-8)

Nordstrand kunne dratt dette i land med normal uttelling på 7-metere.  Hele fem ganger reddet Voldas gode sisteskanse Hanna Ewa Fredrika Edvardsson 7-metere fra Nordstrand.  I tillegg hadde Nordstrand tre bom på rad på stillingen 23-21 og Volda skal være glad de slapp unna med skrekken.  For hjemmelaget startet forrykende og ledet 6-1 og var sju mål foran til pause.  Dominansen fortsatte utover i andre omgang, men på stillingen 21-15 var hjemmelaget fornøyd og slapp bortelaget inn i kampen igjen.  Stillingen 23-21 stod seg fra 53 minutter spilt og helt til sluttminuttet, da Kine Kvalsund med sin sjette scoring for kvelden definitivt avgjorde kampen.

Mestscorende for Volda:  Kine Kvalsund 6, Ingrid Jamtli Rye 6, Sara Dögg Hjaltadottir 4, Fride Heggdal Stølen 3.

Nordstrand:  Lene Kristiansen Tveiten 7, Nora Asbjørnsen 5, Amalie Mogstad 3.

BB:  Hanna Ewa Fredrika Edvardsson (Volda) og Nora Asbjørnsen (Nordstrand).

GRANE – REISTAD  25-23  (12-11)

Grane fikk revansje for tapet i seriepremieren i Reistad Arena og ligger nå på en sterk femteplass i 1. divisjon.  Reistad ligger nå helt sist.  Det var en uhyre jevn kamp i Sør Amfi, med hjemmelaget gjerne med et og to mål foran.  Sofie Celius satte inn 24-23 da det gjenstod to minutter og avslutningen ble nervepirrende.  Veteranen på linja, Ingunn Håkedal ble kveldens matchvinner for Grane da hun satte inn 25-23 scoringen med et minutt igjen å spille.

Mestscorende for Grane:  Fanny Skindlo 7, Anna Clara Fjellheim 5, Line Homdrom Rusten 4, Siri Aaserud 3, Ingunn Håkedal 3.

Reistad:  Sofia Shauri Dalsveen 7, Henriette Jarnang 4, Tuva Marie Skar 4, Sofie Celius 3,

BB:  Inga Presker (Grane) og Sofia Shauri Dalsveen (Reistad).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

GJERPEN – CHARLOTTENLUND  26-23  (10-11)

Femte seieren på rad for Gjerpen, som har klatret fra å ligge på nedrykksplass til å inneha en foreløpig tredjeplass. Skiensklubben gikk ut i hundre og tok raskt en 4-0 ledelse.  Men Charlottenlund kom raskt til hektene og tok over initiativet og ledet kampen frem til 12 minutter var spilt i andre omgang.  Da kom hjemmelaget foran igjen på 19-18 og hadde kontroll kampen ut.

Mestscorende for Gjerpen:  Oda Olsen 5, Dorte Groa 5, Katinka Lillevik 5, Linn Andresen 4, Guro Lien Rønneid 3, Maria Solheim 3.

Charlottenlund:  Ine Sagosen 7, Helene Lovise Wesche Rø (Charlottenlund) 5, Fride Lunne Mastad 5, Mia Kristine Strand 3.

BB:  Katinka Lillevik (Gjerpen) og Helene Lovise Wesche Rø (Charlottenlund).

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.