Follo gikk på sesongens første tap i torsdagens kamp mot Fold HK – Norsk Topphåndball

Follo gikk på sesongens første tap i torsdagens kamp mot Fold HK

Fold HK – Follo 34 – 27 (13-14)

Hjemmelaget startet med scoring etter 33 sekunder, og det var omtrent den samme tiden bortelaget brukte på å få kampens første to-minutter. Det kaller vi pangstart. Follo utlignet til 1-1 på straffe og Fold la like godt på til 2-1 like etter. En tøff takling fra Folds Peter Dahl Christensen sendte han på to-minutters benken, Follos Sander Smestad ut med skade, straffe til Follo og redning fra Folds målvakt Kristian Hansen Skaug. Alt i løpet av knappe seks minutter. Hjemmelaget fortsatte den gode trenden og ledet 6-3 etter ti minutter. Men etter et par tekniske feil fra hjemmelaget, en redning og en kontring fra bortelaget gjorde at Follo plutselig bare var ett mål bak. Og stillingen var 7-6 ved halvspilt omgang. Men det var før gjestene utlignet til 7-7 kort tid etter. Da mente Fold benken at det var tid for kampens første time-out. Time-outer har en tendens til også å hjelpe for det laget som ikke legger kortet, så også i denne kampen, og Follo tok ledelsen for første gang i kampen da de etter 16 ½ minutt gikk opp til 7-8. Det ble en tett affære frem mot pause og med i underkant av seks minutter igjen av omgangen utlignet Fold til 12-12. Nå gikk klokken fort mot pause, og drøye halvminuttet før pause og på stillingen 13-14 valgte Follo time-out, da hadde Fold nettopp redusert med en mann mindre på banene og passivt-armen oppe. Nok en flott redning fra Folds målvakt hindret at Follo gikk opp til to måls ledelse til pause.

Det gikk ikke så mange sekundene før Fold utlignet til 14-14 i andre omgang. Og så la de like godt på til 15-14 så fort de fikk sjansen til det. Målene kom i begge ender og ingen greide å få en luke som var noe å snakke om, her var det kun snakk om ett og to mål til skiftevis Fold og Follo. Tolv minutter ut i omgangen spilte imidlertid Fold seg en tre måls ledelse og Follo tok time-out. Det endte ut i en teknisk feil, en Fold kontring og ledelse 23-19. Fold spilte tøft i forsvar og Follo fikk ingen ting gratis, og ved halvspilt omgang stod det 23-20 til hjemmelaget. Hjemmelaget giret opp og brått var stillingen 25-20 før Follo reduserte på straffe. Med ti minutter igjen å spille haglet det både spillere og utvisninger, stillingen var 28-24 og det kunne se ut som om Follo ville gå på sitt første tap for sesongen. Med syv minutter igjen gikk Follo offensivt til verks i forsvar og møtte langt ute, men greide ikke hindre at Fold gikk opp til 31-25. Da kom Follos siste time-out for kvelden. Follo fikk en utvisning ot et par mål til, Fold hadde Kristian Hansen Skaug i mål og han holdt Follo på grei avstand. 2 ½ minutt før slutt ledet Fold 32-27, og med ennå en scoring la de på til 33-27. Kampen var i realiteten avgjort og endte til slutt 34-27.