Follo beholder tabelltoppen i 1.divisjon og Kristiansand klatret en plass opp – Norsk Topphåndball

Follo beholder tabelltoppen i 1.divisjon og Kristiansand klatret en plass opp

Follo HK – Nøtterøy Håndball 33-26 (15-14)

Gult kort til hjemmelaget etter 16 sekunder – det må vel være rekord? Men Follo lot seg ikke affisere av et kort, og gikk raskt opp til 1-0, og 2-1 før gjestene våknet og reduserte, utlignet og gikk forbi til 2-3. Og da gjestene fortsatte å vere i front, la Follo la time-out kortet etter 14 minutter og 6-9 ledelse til Nøtterøy. Time-outen så ut til å ha den tiltenkte virkningen, for Follo utlignet til 10-10 knappe fem minutter senere. Da kampen rundet 25 minutter ledet hjemmelaget 13-12, og da de gikk opp til 14-12 var det tid for en Nøtterøy time-out knappe tre minutter før pause. Lagene gikk til pause med 15-14 til hjemmelaget.

Hjemmelaget kom best i gang med andre omgang, og etter ti minutter hadde de økt til 19-16. En ledelse som hadde økt til 23-18 ved halvspilt omgang. Det til tross for fem utvisninger mot Nøtterøys ene. Oppgjøret stoppet på 33-26 og fremdeles er Follo på tabelltoppen.

Kristiansand Topphåndball – Sandnes 37-26 (20-12)

Kampen «startet» med straffescoring til hjemmelaget, før de fulgte opp med tre mål til før gjestene fikk sitt første. Det var da spilt fem minutter av kampen. Det var tydelig at hjemmelaget ikke hadde noen intensjon om å slippe gjestene til i kampen og ved halvspilt omgang ledet Kristiansand 11-6. Men det svinger som kjent fort i håndball og nå var det Sandnes som satte inn ett ekstra gir og reduserte jevnt og trutt til 15-11 med knappe syv minutter til pause. Kristiansand tok seg imidlertid inn igjen og kunne gå til pause med 20-12 ledelse.

Andre omgang startet med to kjappe to-minuttere til Kristiansand, men de fortsatte likevel å øke ledelsen. Og etter ti minutter var den blitt til komfortable 23-16. Og kampen fortsatte i det trygge sporet for Kristiansand, før det hele endte med hjemmeseier 37-26.  Og de klatrer med det en plass opp på tabellen, bare poenget bak ledende Follo.