Foto: Terje Refsnes

– Folk snakker om en drømmetrekning, men det kommer ikke til å bli lett mot CSKA heller

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
27. mai 2021

Det er igjen klart for finalehelg i Champions League og som for 2 år siden er Vipers Kristiansand kvalifisert for spill i Final 4, det gjeveste en europeisk klubbspiller kan delta i.  Sist ble det seier i bronsefinalen, blir det finale denne gang?


– Folk snakker om en drømmetrekning og alt det der fordi vi ikke møter Györ, men alle fire lagene har fortjent å komme til Final 4 og har gjort jobben for å komme dit, presiserer Vipersstrateg Emilie Hegh Arntzen (27).  – Det kommer ikke til å bli lett mot Moskva heller, så vi må være godt forberedt og ting må klaffe.  Og så skal vi gjøre alt for å vinne den kampen.

– Vi hadde tro på finale også for to år siden, selv om vi så at Györ var en tøff motstander for oss i semifinalen.  Jeg har selvfølgelig tro på laget mot CSKA Moskva også.

– Vi har først og fremst fokus på semifinalen og den kampen.  Vi ønsker alltid å vinne håndballkamper.  Og da er det naturlig at vi går inn i semifinalen med håp om å vinne.  Og gjør vi det, så står vi plutselig i en finale og da er alt åpent og da går vi for å vinne da også. 

Foto: Terje Refsnes


Lagvenninne June Andenæs (37) har bestemt seg for å legge opp etter Final 4-helga, og hun supplerer:

– Alle ønsker å vinne Champions League, men vi har ikke noe uttalt mål om at vi skal ta gullet.  Men vi ønsker oss jo det, selvfølgelig, og vi går inn for å vinne.  Alle lagene fortjener å være der, det blir tøft å vinne og alt skal klaffe, men det hadde jo vært en drøm å gå ut med et gull.

Linjespilleren har spilt i Champions League med flere klubber, men har aldri nådd Final 4.  Når blir kampene lørdag og søndag hennes siste som håndballspiller på toppnivå.

ANNONSE:

– En bedre avslutning kan man ikke få, sprudler hun.  Da det ble avklart at vi skulle spille Final 4, falt ting på plass og jeg følte at det var riktig å avslutte nå, forklarer hun, og legger til:  – Det er mitt ønske å gi meg nå, men jeg har brukt litt tid, for det har vært en stor del av livet.  Jeg har gått noen runder med meg sjøl før jeg kunne si det høyt.  Men nå kjennes det riktig å avslutte, det tror jeg er greit både for hode og kropp også.  Kanskje mest for kroppen, humrer hun.

– Det har vært kjekt både å få avslutte serien, spille NM-finale og Final 4. 

Foto: Terje Refsnes


Finalehelga i Ungarn blir også spesiell for Emilie Hegh Arntzen som forlater Vipers til fordel for rumenske CSM Bucuresti.  Klubbvenninne Malin Aune blir også med til Romania.

– Ja, jeg sitter her med litt blandede følelser, det er litt rart å skulle flytte herfra etter 4 veldig fine år. Og så gleder jeg veldig mye til det som kommer også. 

– Å spille Final 4 er kanskje den beste måten å avslutte i en klubb på, det er jo det største arrangementet i klubbhåndballen.  Det er stort å spille Final 4 og jeg hadde vært like motivert om jeg skulle spilt i Vipers også neste år, bemerker hun. 

Foto: Terje Refsnes


Vipers Kristiansand kvalifiserte seg for Final 4-helga i Budapest med å slå Rostov-Don sammenlagt 57-50 og møter CSKA Moskva i semifinale i morgen lørdag kl. 18.00.  På søndag spilles bronsefinale og finale. 

June Andenæs kom til Vipers sesongen etter 3. plassen i Final 4 i 2019, men Emilie Hegh Arntzen var med den gangen og har veldig gode minner fra den opplevelsen.

– Det var veldig stort, det var kult å spille Final 4, sier hun begeistret.  – Vi hadde med oss en del tilskuere og det var fullt trøkk i hallen.  Det ble kanskje litt tøft i semifinalen mot Györ, men det var en kul opplevelse og vi var fornøyd med bronse vi, selv om man alltid har lyst til å vinne håndballkamper. 

Det at dere er mange på årets lag som har stått i Final 4 tidligere, hvilken betydning har det?

– Jeg tror det er viktig at vi har stått i det før, sier Hegh Arntzen.  – Det var kanskje litt mer nerver den gang enn det det forhåpentligvis blir denne gang.  Selv om jeg tror nok vi kommer til å kjenne på en nervøsitet når vi står der fra start mot Moskva også. 

– Så da er det nok greit å ha vært der en gang før og kanskje klare å takle de nervene på en annen måte, for jeg tror at om vi ser kampen mot Györ om igjen, ser man at før kampen startet var vi ganske nervøse, tilføyer hun.

Foto: Terje Refsnes


June Andenæs legger til:

– Ja, det har jo betydning at gruppa har vært gjennom det før og har litt erfaring og vet hva det går i.  Både Katrine Lunde, Heidi Løke, Nora Mørk og Linn Jørum Sulland har vunnet Champions League før.  Og så er det mange som var med sist, for to år siden, det er positivt.  Og så er vi noen som er der for første gang, og det er stas! sier hun opprømt.

– Det er godt å ha med den rutinen at flere har vunnet Champions League allerede med andre klubber, forteller Hegh Arntzen.  – Vi står sterkt som gruppe og jeg synes vi er et godt lag i år og spiller bra i sammen, og det er viktig.  Så får vi bruke egenskapene til alle sammen inn mot helga og fordelene det gir oss.


Hvilke styrker har årets utgave av Vipers?

– Vi har en stor bredde, har mye fart, vi er ikke avhengige av en spiller, vi har mange som bidrar og har god dekning på mange posisjoner.  Så jeg vil si at kapasiteten og bredden i laget er våre styrker, forteller Andenæs.

– Jeg synes vi er et godt kollektiv og vi er mange spillere som kan være med å bidra.  Og trenger noen en pause eller det ikke fungerer for noen, så kommer andre inn som er vel så gode, det føler jeg er en styrke, kommenterer Hegh Arntzen engasjert. 

– Når vi virkelig får satt forsvaret sammen med målvaktene, så synes jeg også vi er gode der.  Men vi har også vist at vi kan score mange mål.  Jeg føler at hvis vi får det til å klaffe så er vi gode på mange områder. 

Foto: Terje Refsnes


Vipers reiste til Budapest i går torsdag og etter seier både i seriefinalen mot Storhamar og i NM-finalen mot Sola, stiller laget godt forberedt til semifinalen i morgen lørdag og finalen/bronsefinalen søndag.

– Jeg tror nok vi alle kjenner på litt nerver nå, men vi har trua på at vi kan gå hele veien, sier linjespiller Andenæs optimistisk.  – Det blir nok tøft akkurat det, men nå må vi ta den første kampen først.  Men hvorfor skal ikke vi klare det like godt som de andre.  Men selvfølgelig, Györ er nok favoritter, men det kan være fint å være litt underdogs. 

– Det hadde vært stort om hallen kunne blitt fylt med publikum, men nå er vi blitt vant til ingen eller få tilskuere på tribunen.  Men for min del er det like stort å spille Final 4 med eller uten publikum.  Final 4 er en prestasjon og en drøm som jeg har hatt lenge, sier hun glad. 

– At det blir 3500 tilskuere gir oss bare mer boost.  Vi opplevde det i Russland at selv om publikum ikke heiet på oss, så ga det oss det lille ekstra.  Det var ganske stor stas å ha folk som så på igjen.


– Jeg har merket det på treningene på folk, man er ivrig på å forberede seg og vil bare at tida skal gå fort.  Så jeg gleder meg veldig til kampen mot CSKA i morgen, sier Emilie Hegh Arntzen avslutningsvis med et smil om munnen. 

Foto: Terje Refsnes


Playing Times:

Saturday, 29 May 2021
15:15 CEST: Györi Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball
18:00 CEST: Vipers Kristiansand – CSKA

Sunday, 30 May 2021
15:15 CEST: 3/4 Placement match
18:00 CEST: Final


Målscore for Vipers i Delo EHF Champions League 2020/21

Henny Reistad 66
Nora Mørk 65
Linn Jørum Sulland 47
Jana Knedlikova 45
Emilie Hegh Arntzen 38
Vilde Jonassen 28
Heidi Løke 22
Sunniva Andersen 20
Ragnhild Valle Dahl 19
Malin Aune 18
Karine Emilie Dahlum 7
June Andenæs 6
Tonje Refsnes 5
Jeanett Kristiansen 2

Foto: Terje Refsnes