Foto: Fold Håndball

Fold slo Nøtterøy og ellers ble det scoret mye mål i onsdagens 1.divisjons runde

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

HK Herulf Moss – Sandnes 26-24 (12-12)

I underkant av ti minutter var spilt og stillingen var 6-4 til hjemmelaget, Sandnes hadde en spiller på «to-minutterbenken» men de satset på gjennombrudd og endte opp med en straffe som gikk via stolpen og ut. Men et godt angrep fra gjestene, en teknisk feil fra hjemmelaget og utligning til 6-6.

De unge Sandnes guttene jobbet godt i forsvar og da omgangen passerte halvspilt gikk de lyseblå opp til 6-8 etter å ha ligget under 6-4.

Det ble noen utvisninger på hjemmelaget, der den ene var ferdig like før den neste kom. I denne perioden økte Sandens til 7-10, HK Herulf sin trener fikk det gule kortet, passivt nærmer seg og skuddet gikk utenfor omtrent 8 ½ minutt før pause. Lagene gikk til pause på stillingen 12-12etter det som kan sies å ha vært en jevn omgang.  

Andre omgang startet med to raske mål og en utvisning til Herulf. Syv minutter var spilt før Sandnes reduserte til 15-13. Og det ble få scoringer utover i omgangen, med 15 minutter igjen stod det «bare» 17-16 på tavlen. Så var det de der utvisningene da, de har ofte en tendens til å straffe seg og med syv minutter igjen av kampen ledet Herulf med fire mål. Men guttene fra Sandnes gav seg ikke og med drøye tre minutter igjen var det kun to mål bak. Hjemmelaget fikk to kjappe utvisninger og med to minutter igjen måtte de spille ett av de med to mann utvist. Sandnes hadde nå sjansen til å komme ajour, men rotet det til med en dårlig pasning og isteden kunne hjemmelaget fastsette sluttresultatet til 26-24.

Nøtterøy – Fold 23-24 (9-10)

Nesten fem minutter brukte Nøtterøy før de satte kampens første mål, fem minutter senere var resultatet 3-2. Etter halvspilt omgang var det ikke blitt så veldig mye mer mål, 4-4. Med ni minutter til pause gikk Fold for første gang opp i ledelsen til 6-7 men Nøtterøy svarte med en gang og utlignet.  Ved inngangen til omgangens siste spilleminutt ledet gjestene 8-10. Omgangen sluttet på 9-10 etter en flott redning fra hjemmelagets målvakt.

Fold brukte over fem minutter før de fikk første mål i første omgang, i andre omgang gikk det bare et drøyt minutt. Og de stoppet ikke da, men la på til 9-12 i løpet av tre minutter. Men så kom to kjappe mål fra Nøtterøy og det var igjen nær-kontakt mellom lagene. Etter gode åtte minutters spill utlignet Nøtterøy til 14-14. Kampen svingte litt utover i omgangen, og med kun fire minutter igjen reddet Nøtterøy en straffe og hindret Fold i å gå opp i en to måls ledelse. Det ble en spennende avslutning, men bortelaget holdt Nøtterøy på den nødvendige avstanden og kampen ente med seier 23-24 til Fold.

Follo – Oslo Studentenes IK 40-27 (18-7)

Hjemmelaget tok føringen og gikk raskt opp til 3-0. OSI valgte time-out kortet etter drøye seks minutter spill og fem mål imot. OSI slet med å komme på skuddhold og det gikk 12 ½ minutt før de fikk sitt første mål. Da hadde Follo satt åtte. Hjemmelaget fortsatte kjøret mot OSI målet og de gikk til pause med 18-7 ledelse.

OSI kom litt mer inn i kampen i andre omgang og etter omtrent halvspilt omgang hadde begge lag scoret ti mål hver. Men Follo hadde full kontroll på oppgjøret somtil slutt endte 40-27

Kristiansand Topphåndball – Charlottenlund 34-21 (20-12)

Gjestene åpnet med 0-1 i første angrep, hjemmelaget trengte to angrep før de utlignet til 1-1. Så fulgte et par tekniske feil fra begge lag før Kristiansand tok ledelsen 2-1. Lagene fulgte hverandre som skygger og Kristiansand tok time-out på stillingen 7-7 etter knappe 13 minutter. Det kunne se ut som om en liten prat virket for hjemmelaget, for de gikk opp til 10-8 fire kun minutter senere. Hjemmelaget fikk en luke som bare ble større, og lagene tok pause på stillingen 20-12.

Kristiansand beholdt føringen i kampen også i andre omgang. Og selv om Charlottenlund knappet litt inn på forspranget en periode endte kampen med 34-21 til hjemmelaget.