Flytter OL-kvalifiseringen bort fra Trondheim

Tekst: Lars Kvam/Norges Håndballforbund
16. februar 2021

Det internasjonale håndballforbundet flytter Håndballguttas OL-kvalifisering bort fra Norge.

Den siste delen av OL-kvalifiseringen for menn er fordelt på tre turneringer. Norge er i gruppe 1, sammen med Brasil, Chile og Sør-Korea. I oktober 2019 ble Norge tildelt ansvaret for å arrangere turneringen, med Trondheim Spektrum som arena. De to beste lagene er kvalifisert for OL i Tokyo.

Nå har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) informert Norges Håndballforbund om at de ser etter en annen arrangør av OL-kvalifiseringen, som er berammet til andre helg i mars. Avgjørelsen er tatt som følge av de gjeldende innreise- og karantenebestemmelser i Norge.

– Det er synd at OL-kvalifiseringen ikke lar seg gjennomføre på Håndballguttas hjemmebane, men vi har naturligvis full forståelse for denne avgjørelsen slik situasjonen er for øyeblikket, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

– Nå avventer vi endelig beslutning fra IHF på hvor turneringen skal spilles. NHF og Håndballgutta vil gjøre alt vi kan for å samarbeide, uansett hvem som får vertskapsansvaret, sier Langerud.