Flott andre omgang ga seksmålsseier til Molde – Norsk Topphåndball

Flott andre omgang ga seksmålsseier til Molde

«Håndballjentan» spilte en gnistrende god andre omgang og jublet for seksmålsseier over Fana i Molde Arena søndag ettermiddag. Det betydde fjerde strake moldeseier og det første tapet for Fana i årets eliteserie.

– Vi gikk litt halvfrustrerte til pausepraten, fordi vi hadde flere muligheter til å skaffe oss en tremålsledelse det siste kvarteret, men var ikke nøyaktige nok. Spillerne responderte strålende på strategiplanen da de gikk ut på banen igjen og 22 scoringer i andre omgang viser det. Det var vel gjennomtenkte scoringer og samtlige på banen bidro til dette. Først og fremst klarte vi å plage Fana-forsvaret fra flere posisjoner, og i tillegg satt forsvars- og målvaktspillet godt, lød Tor Odvars oppsummering.

Brente mange skuddsjanser
De ti første kampminuttene var heseblesende og lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen. Så fulgte ti minutters måltørke for Fana, men også hjemmelaget brente mange skuddsjanser i denne perioden og klarte ikke å øke tomålsledelsen som de hadde ved flere anledninger.

Det ga gjestene muligheter nok til å hente inn det tapte og det sto uavgjort 14-14 ved pause. Fanas utlikning kom sju sekunder før pausesignalet lød og like etter at vi pådro oss ei utvisning.

Thale tok som vanlig mye skuddansvar og ble toppscorer med sine ni fulltreffere, alle spillemål. Foto: Kjell Langmyren, Romsdals Budstikke/Molde ElIte web

Ville «krige» tilbake ledelsen
– Vi var fast bestemt på å «krige» oss foran igjen i andre omgang og da var det godt å begynne med to scoringer i undertall. Alle tok ansvar og dermed kom også rytmen i spillet plussmålene, det var veldig kjekt, sa Julie om kampendringa etter pause.

Hun kontret inn 18-15-ledelse fire minutter ut i omgangen, etter en flott langpasning fra Elise – og siden så ikke «de blå» seg tilbake. På det meste var ledelsen på sju mål, det endte altså med seks.
– For en tidligere Tertnes-spiller som meg gjør det selvsagt ekstra godt å slå «nabo» Fana. Jeg hadde ikke likt å tape denne kampen, sa Julie med et smil. Hun ble fortjent kåret til «beste spiller» etter kampen.

Elise leverte en veldig sterk andre omgang, som resten av laget, og hadde fire spillemål da. I tillegg til scoringa på dette straffekastmålet i første omgang. Foto: Jan H. Indbjør

To ganger Flint neste på programmet
Neste eliteseriekamp er mot Flint i Tønsberg neste søndag, 26. september (kampstart kl. 17). Flint er også motstander i Molde Arena neste onsdag, 29. september, og da handler det om 4. runde i NM (kampstart kl. 20).

Kampfakta:
Molde Elite – Fana 36-30 (14-14).
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås, Kimberley Ewanovich Bleivik – Mia Kristine Strand 4, Mona Obaidli 3, Julie Lygren 8, Thale R. Deila 9, Vilde V. Nerås, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 5(1), Synne Fossheim, Elke Karsten 3, Anastasija Marcenic 1.Toppscorer Fana: Christine K. Alver 9(1).Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Fana 2 x 2 min.