Flintspillernes tur til å juble! – Norsk Topphåndball

Flintspillernes tur til å juble!

Så var det endelig Flintspillerne sin tur til å juble etter en kamp i REMA 1000-ligaen!  Etter å ha ligget under med tre mål til pause borte mot Fredrikstad, kom det unge Tønsberglaget knallhardt tilbake og tok ledelsen da 15 minutter var spilt i andre omgang.  Da seks minutter gjenstod, ledet Flint 24-20.  Kampen endte med ettmålsseier, 26-25.

I nok en kamp måtte Flint Tønsberg klare seg uten de svært viktige bakspillerne Celina Vatne og Kristiane Stormoen, som stod på banen mesteparten av de innledende kampene denne sesongen.  Det ble derfor et større ansvar på skuldrene til Flints playmaker Malin Lundemo.  Samtidig måtte ungjentene Sofie Celius og Sanne Løkka Hagen, samt Nora Asbjørnsen steppe opp og ta mer tak i kampene enn hva som ble forventet av dem tidligere i høst.

Og når noen spillere er borte, blir det automatisk plass for andre.  Fredrikstad ble tatt litt på senga de første 20 minuttene av første omgang hvor de aldri helt klarte å løse det utgrupperte forsvaret til Flint.  Ungjenta Frida Brandbu Andersen var en av få som klarte å finne hullene i Flints forsvar og sørget for at hjemmelaget kunne holde følge med gjestene fra Tønsberg.

For Flint gjennomførte en svært oppløftende førsteomgang i Kongstenhallen og med friskt og offensivt forsvarsspill, hadde de en god stund et godt grep om oppgjøret.  Malin Lundemo bestemmer mye i angrepsspillet til Flint og klarte fint å variere mellom å kjøre etter og roe ned og bygge opp angrepene rolig.  Dette frustrerte Fredrikstad, som aldri fikk kommet i gang med den tempohåndballen som laget ønsker å spille denne sesongen.

Andrea Varvin Fredriksen har vært nokså anonym i de siste seriekampene, hun har fått lite å jobbe med.  Men i de første 30 minuttene fikk hun seks fine oppspill og scoret på 5 av dem, og var Flints mestscorende frem til pause.  En redning av Zaynab Elmrani på Fredrikstads siste avslutning i omgangen gjorde at Flint bare lå tre mål bak, 15-12, og håp om poeng for første gang på sju seriekamper var i aller høyeste grad levende.

Flint startet andre omgang i undertall, men scoret likevel først og stillingen var 15-13.  Zarko og Marianne kjørte videre med rekka Sofie Celius, Malin Lundemo og Nora Asbjørnsen og det betalte seg med få tekniske feil og lange gode angrep som til slutt ga scoringsmuligheter.

Flint våget mer i denne kampen og fikk betalt for det.  Et godt eksempel på det er da det var spilt 24 minutter av andre omgang og Flint ledet 23-20.  Fredrikstad gjorde en teknisk feil og i stedet for å roe ned, som alle vanligvis roper i en slik situasjon, tok målvakt Zaynab Elmrani resolutt ballen og slang i vei en laaaang pasning som dalte ned i hendene til Sanne Løkka Hagen, som satte inn ballen og ga Flint firemålsledelse 24-20.

Det ble lange neglbitende sluttminutter og Malin Lundemo satte inn 25-23 ledelse da to minutter gjenstod.  Da 50 sekunder gjenstod var Flint i ferd med å gjøre en teknisk feil, men Nora Asbjørnsen fikk snappet ballen og kom seg fri og satte inn matchballen som ga ledelse 26-24.  Hjemmelaget scoret på sjumeter og var kun et mål bak da det stod igjen 30 sekunder på klokka.  Fredrikstad møtte Flintspillerne langt fremme og fulgte hver sin spiller.  Men Flint klarte å beholde roen og beholdt ballen i laget kampen ut og etter seks tap på rad, var det tid for jubel for borteseier igjen!