Flere oppturer mot Oppsal – Norsk Topphåndball

Flere oppturer mot Oppsal

Etter to åpningstap i det nye året, ble det en kjærkommen seier og timålsseier for Molde mot Oppsal i Molde Arena søndag. Og i seieren lå det mange oppturer.

Molde Elite – Oppsal 30-20

Oslolaget, med tidligere moldespiller Kristin Halvorsen som frontfigur, scoret det første målet i kampen, men det var også den eneste gangen de var i ledelsen. «Jentan» våre ledet 4-2 etter fem minutters spill og hadde økt forspranget til seks mål midtveis i den første omgangen. Ved pause var stillinga 18-11.

Catharina leverte en solid kamp mot Oppsal og ble kåret til lagets beste. Foto: Kjell Langmyren/Rbnett

Catharina bidro godt
Oppsal startet andre omgang offensivt, bokstavelig talt, med å punktmarkere to av våre bakspillere – men var aldri nærmere enn seks mål bak. Målvakt Catharina sto fram med mange gode parader og fikk «bokført» 13 redninger – som betyr en redningsprosent på rundt 40. Det var et godt bidrag på veien mot timålsseieren, og hun ble også kåret til hjemmelagets beste spiller av kampens jury. Elise var nok en gang lagets toppscorer med sine ni fulltreffere – fem av dem på sjumeterkast.

Fire spillemål og fem på sjumeter gjorde Elise til kampens toppscorer. Foto: Kjell Langmyren/Rbnett

Sherin tilbake på banen
Det var også flere positive momenter å ta med seg for trener Tor Odvar, for laget og for hjemmepublikum. Kaptein Sherin var på banen for første gang på nyåret, etter at mamma Ruth Nanna gikk bort i jula. Det har naturligvis vært nødvendig med en håndballpause både for henne og søstrene. Sherin ble møtt med kraftig applaus fra publikum da hun entret banen midtveis i første omgang. Det betydde mye for laget og helt sikkert mye også for henne – og hun svarte med fem fine scoringer fra «linja».

– Det har vært tøft. Dette har vært en vond periode for oss, men samtidig er det godt å være tilbake nå. Vi har levd litt inni ei boble etter det som skjedde, og så må vi komme oss ut av den bobla. Det gjorde jeg i dag og det var bra, sa hun til Rbnett etter kampen.

– For min egen del var det godt å kjenne litt på det igjen. Jeg har ikke fått trent så mye i det siste. Derfor tok jeg det litt med ro i dag, jeg må komme gradvis tilbake. Men det kjentes greit ut, sa hun videre til Rbnett.

Kaptein Sherin var tilbake på banen etter en tøff periode, og nå kan også søster Mona snart være i gang igjen. Arkivfoto: Jon Forberg