Flere norske møter når E-cup nærmer seg sluttfasen – Norsk Topphåndball
Helene Fauske. Foto: Herning-Ikast

Flere norske møter når E-cup nærmer seg sluttfasen

Norske spillere i sju klubber er fortsatt med når EHF Champions League og EHF Cup går inn i sluttfasen.

Vipers takket for seg med tap også i den sjette og avsluttende kampen i hovedrunden i EHF Champions League, 22-28 for Bucuresti. Nora Mørks klubb skal spille kvartfinale mot Győr, som har flere norske spillere.

Det samme er tilfelle i Esbjerg, der Budućnost med Emily Stang Sando er motstander i kvartfinalen. Esbjerg vant 30-29 over Metz og dermed endte tre lag på 13 poeng i gruppe 1.

Valcea møter Metz og Rostov-Don møter Brest i de to siste kvartfinalene.

I EHF Cup ble returmøtene i kvartfinalene spilt i helgen. Siófok vant 40-20 hjemme og totalt 78-49 over Kastamonu. Herning-Ikast vant 28-26 over Gloria og er semifinaleklar med 57-52 sammenlagt. Odense var ett mål bedre enn Lada sammenlagt etter seier 34-30 i søndagens kamp og dermed 62-21 sammenlagt. Fjerde semifinalelag er Podravka.

Det er Odense som møter regjerende mester Siófok i den ene semifinalen, mens Herning-Ikast i den andre starter hjemme mot Podravka, som er i sin første semifinale på 12 år.

Også denne sesongen ligger Helene Fauske i toppen av scoringslista i turneringen. Etter kvartfinalene ligger hun på 2. plass, mens førsteplasserte Elena Mikhaylichenko (Lada) og tredjeplasserte Asli Iskit (Kastamonu) nå er ute av turneringen.