Flere nordmenn i aksjon i den svenske Handbollsligan i helgen – Norsk Topphåndball

Flere nordmenn i aksjon i den svenske Handbollsligan i helgen

IFK Ystad HK – HK Varberg 27–30 (12–17)

Søndag kveld fikk IFK Ystad besøk av tolvteplassen Varberg i den svenske «Handbollsligan». Hjemmelaget som kjemper om en sluttspillplass, gikk på en smell mot Varberg som febrilsk jobber med å holde seg i divisjonen.

I IFK Ystad finner vi flere tidligere Rema1000-liga spillere. Tidligere Follo-HK og Bodø HK bakspiller Henrik Bielenberg, Jostein Epland (Tidl. Haslum og Fyllingen) og linjespiller Marius Ferkingstad (Tidl Fyllingen.)

Etter en svak førsteomgang av hjemmelaget klarte de aldri å hente igjen gjestene fra Varberg, som til slutt vant kampen 27-30.

IFK Ystad HK: Emil Hansson 7, Jonathan Mollerup 5, Christoffer Nilsson 4, Christopher Schnell 2, Jostein Epland 2, Jesper Gustavsson 2, Marius Ferkingstad 2, Filip Långh 1, Henrik Bielenberg 1, Axel Eriksson 1

HK Varberg: Johan Szybanow 7, Karl Toom 7, Morten Damgaard 6, Hampus Dahlgren 4, Armi Pärt 4, Jonathan Lindberg 1, Erland Sund 1

Önnereds HK – IFK Skövde 20–20 (7–10)

Det ble en målfattig affære når IFK Skövde gjeste Önnereds HK søndag kveld. Lagene som ligger på hver sin kant av tabellen trengte to poeng for å klatre på tabellen.

Hjemmelaget ligger foreløpig rett under trygg grunn, på en ellevte plass. Henrik Signell sitt Skövde mannskap ligger derimot på sluttspillplass, og jobber med å skaffe seg en bra sluttplassering.

Lagene stod bra bakover, og spesielt Fabian Norsten leverte en god kamp for gjestene. Til pause var stillingen utrolige 7-10.

Andre omgang ble heller ingen målrik seanse.

Ledelsen som IFK Skövde hadde opparbeidet seg forsvant sakte men sikkert, og da sluttsignalet lød, stod det 20-20 på resultat-tavlen.

Önnered: Markus Thorbjörn 6, Andreas Berg 4, Marcus Norrbrink 3, Mirko Vicentijevic 2, Max Santos 1, Anton Schultze 1, David Sandberg 1, Jonas Daglund 1, Anton Hallbäck 1

IFK Skövde: Richard Hanisch 5, Rasmus Wremer 3, Jack Thurin 3, Dan Beck-Hansen 3, Victor Ljungquist 2, Matias Helt Jepsen 2, Fredrik Mossestad 1, Rex Blom 1

OV Helsingborg – IFK Kristianstad 23–27 (11–14)

Nok en topp mot bunn kamp, hvor Helsingborg fikk besøk av IFK Kristianstad. Hjemmelaget ligger nest-nederst på tabellen i Handbollsligaen, og stadfestet sin posisjon med tap mot IFK Kristianstad.

De oransje gjestene har hatt en turbulent sesong. Sparkingen av trener Ljubomir Vranjes har gitt miksede resultater. Laget som spiller i Europa-Cupen ligger på en skuffende sjuende plass i serien.

Til pause var resulatet 11-14 til gjestene, etter en omgang fra Helsingborg som bød på mye tekniske feil.

I andre omgang var det et helt annet lag som entret parketten. 11-14 ble til 15-14 og kampen var snudd. Men inn fra benken til Kristianstad kom nitten år gamle Zoran Bozic. Den elegante midtbacken var med på å få gjestene tilbake på rett spor, og noterte seg selv for fire scoringer.

Kristianstad reiste sakte men sikkert ifra, og vant tilslutt kampen med fire mål.

OV Helsingborg: Henrik Hecht Knudsen 6, Emil Andersson 5, Anton Månsson 3, Oscar Göteby 2, Johan Lundgren 2, Viktor Hedin 2, Johan Palm 2, Sebastian Hansson 1

Kristianstad: Anton Halén 9, Adam Nyfjäll 4, Zoran Bozic 4, Teitur Einarsson 3, Emil Frend Öfors 3, Markus Olsson 2, Olafur Gudmundsson 1, Johan Nilsson 1