Fjellhammer vant på bortebane i kveld – Norsk Topphåndball

Fjellhammer vant på bortebane i kveld

Viking – Fjellhammer 23-28 (13-11)

Hjemmelaget startet friskt og ledet 7-4 ved halvspilt omgang. Et par tre utvisninger fikk de også med seg før Fjellhammer de siste ti minuttene av omgangen sakte spiste seg innpå hjemmelaget. De kom imidlertid ikke helt ajour og lagene tok pause på 13-11 til Viking.

Fjellhammer brukte drøye fem minutter på å utligne og lagene fulgte hverandre til 19-19 knappe tolv minutter ut i omgangen. Da gikk Fjellhammer «all in» og ledet på det meste med syv mål før de til slutt fastsatte sluttresultatet til 23-28.

Halden – ØIF Arendal 25-28 (10-12)

Etter 35 sekunder ledet Halden 1-0, etter knappe to minutter la det på til 2-0. Drøye to minutter senere utlignet ØIF Arendal til 2-2 og senere til 3-3. Det ble en omgang uten de altfor mange scoringene, og de to lagene fulgte hverandre før de gikk til pause med 10-12 ledelse til gjestene.

Etter drøye ni minutters spill i andre omgang utlignet Halden til 15-15 og knappe fem minutter senere gikk de opp i ledelsen 18-17. Kampen var så absolutt fremdeles helt åpen. Med ti minutter igjen å spille var det fremdeles likt, 20-20. Så begynte det å dra seg til, og etter 21-22 scoringen til ØIF Arendal greide ikke hjemmelaget å komme ajour igjen. Det hele endte med borteseier og sifrene 25-28.

Nærbø – FyllingenBergen 37-33 (14-12)

To måls ledelse til hjemmelaget til pause. Og som alltid med disse to lagene ble det en relativt tett kamp. Med hjemmelaget i føringen og gjestene kjempende bak. Nærbø ledet 8-7 ved halvspilt omgang, en periode av kampen var de oppe i 11-7 ledelse før FyllingenBergen reduserte til 13-12 kort tid før pause. Den korte tiden brukte hjemmelaget på å legge på til 14-12, noe som også ble pauseresultatet.

Drøye 8 ½ minutt av andre omgang brukte FyllingenBergen på å komme ajour på 20-20. Hjemmelaget gikk på nytt ifra med to mål og FyllingenBergen kjempet seg opp i ryggen igjen. Men en utvisning og to kostet dyrt og Nærbø la på til 27-24 etter knappe 17 minutters spill. Nå stoppet det litt opp gjestene fra Bergen og Nærbø styrte kampen inn til seier 37-33 og to nye poeng.