Fire nordmenn med medalje i klubb-VM – Norsk Topphåndball

Fire nordmenn med medalje i klubb-VM

IHF Super Globe ble nylig gjennomført i Saudi-Arabia. Her var de beste lagene fra de ulike verdensdelene samlet, for å kjempe om tittelen som «Verdens beste» klubblag. Norge var godt representert med fire landslagspillere. Og alle tok medalje.

Det var ti lag som deltok i turneringen, som ble gjennomført i et utslagsformat fra første stund.

Al Duhail (Qatar), Aalborg (Danmark), Al Noor (Saudi-Arabia), Barcelona (Spania), Sydney University (Australia), San Fransisco (USA), El Zamalek (Egypt), Pinheiros (Brasil) SC Magdeburg (Tyskland) og Al Wehda (Saudi-Arabia) var lagene som kjempet om det gjeve trofeet.

De Europeiske lagene kom seg kontrollert til semifinalespillet.

Der var det duket for norske dueller mellom Magdeburgs Christian O`Sullivan og Magnus Gullerud – på motsatt side stod Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold for Aalborg.

Semifinale ble en skikkelig thriller hvor lagene fulgte hverandre tett, men da sluttsignalet lød kunne O`Sullivan og Gullerud juble høyest.

32-30 ble stillingen, og for Magdeburg ventet Barcelona i finalen.

For Sebastian Barthold og Aalborg ble det brasilianske Pinheiros i bronsjefinalen.

Kontrollert Aalborg-seier

Aalborg var soleklare favoritter i oppgjøret mot Pinheiros, men brasilianerne holdte tritt med danskene etter ti minutter. Da var stillingen 6-6.

Da satte de danske mesterne opp turboen.

Til pause var stillingen blitt 19-11, og mange så for seg at kampen var over.

Stefan Madsen fikk rullert godt på laget sitt, og til tross for stor innsats fra Pinheiros og Phillip Seifart (6 mål), var kvalitetsforskjellen for stor.

Aalborg vant tilslutt kampen 35-29, og tok med seg bronsjemedalje – og en heftig sum på en million danske kroner.

Sebastian Barthold noterte seg for fire scoringer. Kristian Bjørnsen scoret ett mål.

O`Sullivan og Magdeburg sjokkerte Barcelona

I finalen var det duket for en skikkelig håndballgodbit. SC Magdeburg – anført av Christian O`Sullivan og Magnus Gullerud, har levert en bunnsolid sesong så langt. Med topplassering i den tyske Bundesligaen, entret de parketten med stor selvtillit mot gigantene Barcelona.

Bookmakerne hadde katalanerne som store favoritter før oppgjøret.

De to lagene kjempet med nebb og klør første delen av kampen. Ingen klarte å dra ordentlig i fra, og ved rund halvspilt omgang var stillingen 13-13. Da hadde nettopp tyskerne hentet opp en tomålsledelse, og fikk god nytte av momentet ut omgangen.

Kaptein O`Sullivan fungerte godt som spillmotor, og sørget for at SC Magdeburg gikk til pause med 19-16.

Andre omgang ble bare enda bedre for SC Magdeburg. Et frustrert stjernespekket mannskap fra Barcelona klarte ikke å knappe innpå ledelsen til Gullerud & co.

Bunnsolid forsvarsspill og bra uttelling fremover gjorde at tyskerne på det meste var hele åtte (!!) mål foran det seiersvante Barcelona-laget.

En fantastisk omgang sørget for at SC Magdeburg stod igjen som seierherrer av klubb-VM, og viste for alvor at de blir å regne med denne sesongen.

Oppgjøret endte tilslutt 33-28.