Foto: Njål Arnar Johansen

Fire kamper og åtte lag – der alle har alt å spille for

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
28. november 2021

Bergen – Tønsberg Nøtterøy i Framohallen kl 17:00

I Bergen er det duket for kampen for tilværelsen mellom to av de tre lagene med fire poeng. Selv om det er igjen flere kamper enn det er spilt, så begynner det å haste for begge lagene. Du kommer ikke langt med fire poeng etter 11 kamper i årets utgave av REMA 1000-ligaen.

Bergen fikk en grei start på onsdagens borte oppgjør mot Kolstad, men det holdt ikke hele veien denne kampen heller. Og bergenserne måtte reise hjem med fire måls tap.

Tønsberg Nøtterøy kommer til Bergen «på stigende selvtillit» etter seier over Sandefjord (som er det tredje laget med fire poeng).

Før kampen mot Bergen sier Nøtterøy at «vi reiser til Bergen til helgen, som nå ligger helt nederst på tabellen, men a poeng med Sandefjord og Nøtterøy. Med seier i Bergen, er vi med igjen, og da er alt helt åpent igjen». Mens det fra Bergen sin side blir uttalt at «det står en ny 4 poengs-kamp for tur. Bergen tar imot Tønsberg Nøtterøy til håndballkamp i Framohallen på søndag. Kampen er ekstremt viktig for begge lag med tanke på tabellplassering og forhåpentligvis vil våre gutter trekker det lengste strået».

Hvem som står igjen som vinner ser du i Framohallen fra kl 17:00, billetten finner du i hjemmelagets systemer. Rekker du ikke hallen ser du «4-poengs kampen» i Direktesport.no sine systemer (krever abonnement).

Elverum – Halden Topphåndball i Terningen Arena kl 17:00

Om søndagens kamp skriver Elverum (blant annet) på sine sider at «Haldens største stjerne er kanskje Elverum håndballs største stjerne igjennom tidene. Målvakt Morten Nergaard spiller i dag for Ulvene, og det blir nok en helt spesiell aften for den evigunge spilleren som fortsatt spiller i draktnummer 87».

De siste oppgjørene mellom Elverum og Halden har vært utrolig spennende og jevne, så det blir definitivt ingen lett match for serielederen på hjemmebane søndag kveld. Elverum slo Nærbø ettertrykkelig i Nye Loen Nærbø forrige helg, etter det har de vært en taps-tur til Frankrike og de er nok innstilt på at de to poengene som ligger i potten mot Halden skal forbli i Terningen Arena.

Halden viste en meget sterk forestilling mot ØIF Arendal forrige runde, en kamp som endte med storseier og sifrene 37-25. Og vi vet at Halden ikke har for vane å gjøre det lett for Elverum. Halden har en to-måls seier fra 2018/19 sesongen, ellers er det flertall av ett-måls seirer til Elverum (de siste tre sesongene).

Kampstart kl 17:00 i Terningen Arena, billetten finner du her og kampen kan du også se i Direktesport.no sine kanaler (krever abonnement)

Sandefjord – Fjellhammer i Jotunhallen kl 18:00

For Sandefjord er dette kampen som må vinnes for at ikke avstanden til de på kvalikplass skal bli for stor. Hjemmelaget ligger først av de tre siste på tabellen. Alle tre har fire poeng, og de to andre spiller mot hverandre kl 17:00.

Etter kampen mot Tønsberg Nøtterøy sist helg sier Sandefjord på sine sider at «de skuslet og fomlet bort to særdeles viktige poeng». Kommende kamp er minst like viktig, og som Sandefjord sier på sine sider: «Men at det blir spennende, og at kampen har stor betydning for begge lag, er det ingen som helst tvil om»

Fjellhammer ligger «litt trygger» til på tabellen, med sine ni poeng ligger de på 11. plass. Sist onsdag spilte de mot Haslum i en kamp der Fjellhammer ledet med ett mål til pause. Avslutningen ble av det spennende slaget, hjemmelaget ledet med fire mål ti minutter før full tid.  Haslum hentet inn det forspranget før kampen endte 29-29 etter en Fjellhammer utligning så å si i siste sekund.

Billetter til søndagens oppgjør i Jotunhallen finner du i Sandefjord sine systemer, og er det bortelaget som er din favoritt, så følger du kampen på Direktesport.no (krever abonnement)

ØIF Arendal Elite – Runar Sandefjord i Sør Amfi kl 19:00

Toppkamp i Sør Amfi der vinneren av oppgjøret vil klatre til andre plass på tabellen. Lagene har like mange poeng før søndagens kamp, men med bedre målforskjell ligger Runar på medaljeplass mens ØIF Arendal akkurat ligger utenfor pallen.

ØIF Arendal fikk juling så det holdt av Halden sist søndag og luken opp til serieleder Elverum begynner nå å bli stor (i skrivende stund er den på syv poeng). Men det er bare ett poeng opp til sølvplassen.

Med tapet for Drammen sist søndag mistet Runar andre plassen på tabellen, til nettopp Drammen. Runar skriver før kampen at «de siste 3 kampene har endt med et fattig poeng og med Elverum i neste kamp, bør vi få med oss noe fra Arendal for at vi fortsatt skal være med i medaljekampen«.

Kampstart er kl 19:00, billettene til Sør Amfi finner du her og kampen ser du ellers i Direktesport.no sine kanaler (krever abonnement)