Maria Hjertner. Foto: Dan Eugen Nielsen

Fin kombinasjon å bo og spille håndball i København

Av: Svein André Svendsen/NTH

Maria Hjertner stortrives allerede i sin første sesong i den danske hovedstaden.

– Det går veldig fint. Jeg trives veldig godt i klubben og føler at jeg er heldig som kan bo i København. Det er en fin kombinasjon å bo og spille håndball her – for meg i hvert fall, sier hun.

– Vi har en ganske smal tropp og det er ganske likt med spilletid for meg og den andre høyrebacken, svenske Hanna Blomstrand. Vi har et godt samarbeid. Hun er en helt annen type spiller enn meg, så vi utfyller hverandre fint. Det fungerer veldig godt.

Maria Hjertner spiller en viktig rolle i laget. Her hjemme er hun fortsatt en del av Rekruttlandslaget.

– Det er mye som har endret seg siden jeg var i Larvik. Nå føler jeg at jeg har større ansvar enn jeg hadde i Larvik, og det trives jeg godt med. Det betyr igjen at jeg trives enda bedre. Jeg har funnet seg vel til rette her og det er veldig betryggende å vite at jeg skal være her i to år til når jeg trives så godt og har det så fint både i laget, med trenere, klubben og byen.

Når Københavns nummer 10 ikke spiller håndball, studerer hun psykologi på NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet).

– Det går sakte, men sikkert fremover. Jeg streamer foredragene og leser pensumet selv. Det er ganske krevende. Jeg får ikke deltatt, så jeg må tolke alt selv.

Sportslig sett har København hatt en god sesong ut fra forutsetningene.

– Vi har tapt noen viktige kamper i serien, så målet vårt er å komme topp fire. Vi lå på andreplass da vi tok juleferie, det var over all forventning. Vi har tatt poeng fra serieleder Esbjerg, så vi har gjort flere gode prestasjoner og spilt en bra sesong så langt. Vi må fortsette å ta de poengene vi skal, slik at vi får med oss noen poeng inn i sluttspillet. Det er ganske viktig.

I E-cup hadde hovedstadslaget håpet å nå kvartfinalene, men røk ut etter noen unødvendige tap i gruppespillet. Maria synes likevel det var fint å spille de seks kampene i gruppespillet. Det gir god erfaring.

Foto: Dan Eugen Nielsen

Trønderen er eneste norske spiller i klubben, som heller ikke har ikke så mange danske spillere, men veldig mange svenske.

– Vi er ganske internasjonale, vi har også spillere fra Nederland, Tyskland og Polen. Jeg har fått veldig gode venner. Det er veldig viktig for at jeg skal trives. Særlig de svenske spillerne har jeg fått god kontakt med. Her i København er det så mange gode caféer og restauranter, så vi er en gjeng som pleier å sjekke ut ulike spisesteder.

– Det er fullt av svenskor. Jeg blir litt forvirret om det er dansk eller svensk jeg skal snakke, så jeg er helt språkforvirret. Trøndersken min er på vei til å forsvinne, sier hun og ler.