Festkveld da Viking møtte Sandnes; – Lokaloppgjør, drama, rødt kort og 874 elleville tilskuer – Norsk Topphåndball

Dette var en kamp som levde til siste sekund. To gode lag. To lag med hjerte utpå drakta. Tøffe dueller. Taktisk spill i 2 x30 min. Denne søndagskvelden hadde alt. Når vi sitter igjen med to poeng etter å styrt store deler av kampen er selvsagt dette en god mandag for alle oss i Viking.

Selv om seieren var av den mest knappe sorten så skal vi være freidige nok til å si at seieren var fullt fortjent. Serieleder Sandnes var aldri i føringen i målprotokollen og selv om vi var ajour i starten på andre omgang var det vi som førte kampen med 2-4 mål i 2 x30 minutt.

Med et entusiastisk publikum i ryggen gikk vi respektløst til verks og kamp planen satt fra første stund. Sandnes sitt offensive forsvar, som har vært suksessformelen i de 8 første kampene, løste vi godt og med det hindret vi også de kontringer og ankomstene. I tillegg hadde vi gode returløp og en opplagt Ole Andre Lerang i mål og når det sitter så fikk vi vist at da er vi gode.

Men håndball er en sport der alt kan skje. Vi ledet 17-14 til pause, vi følte at vi hadde god kontroll på kampen, men en svak start på andre omgang og plutselig stod det 18-18. Men vi kommer tilbake og er tilbake i føringen med 3 mål når vår bestemann Jonas Djuurhus ryker på sin andre 2. minutter 10 minutter ut i omgangen. Vi holder føringen, men det går et kaldt gufs gjennom publikum når Ole Andre Lerang måtte forlate banen etter å blitt truffet av skudd i hodet.

Jonas Gunnarsson Djurhuus ble igjen kåret til banens beste. Ny stor kamp av færøyingen som herjet med sandnesforsvaret. Foto: Trine Nessler Wichmann

Med Andre Jakobsen ute med skade kommer den uerfarne 18 åringen Simen Brown Halvorsen inn og Sandnestrener Dalbor Sedjak tar time out og gir beskjed om at nå må det skytes. Men skal du skyte må du komme på skuddhold. Men forsvaret vårt er divisjonens beste så selv om vår storspillende målvakt måtte gå av banen så var dette dagen der vi var et hakk og to bedre enn serielederen.

To 18 åringer med sin ilddåp. Jonas Løge kom fra Nærbø og hadde 3 treninger bak seg før han markerer seg med 3 mål på 3 forsøk og sørger slå storebror Simon som spiller på Sandnes. Simen Brown Halvorsen med noen små innhopp tidligere fikk et stort ansvar når Ole Andre Lerang måtte gi seg.

Få minutter før slutt leder vi med 4, vi har mulighet til å gå opp i 5 mål men nå koker det i slitne kropper. Vi gjør feil, vi brenner store sjanser og Sandnes er på vei inn igjen i kampen. Et minutt før slutt er vi et foran, da gjør Chris sitt eneste og kampens viktigste mål og avgjør i realiteten kampen. I denne fasen har Trym Hamre Johannessen blitt sendt på tribunen etter rødt kort etter at han tok i bruk tøffere midler enn det regelverket tillot. 9 sekund før slutt reduserer Sandnes og klokken stoppes når det gjenstår 1 sekund. Det koker, på banen, på benken, hos delegater og tidtakere. Det tar laaaaang tid og ingen vet hva som skjer. Så kommer to minutteren til Sandnes. Avkastes tas og Stavanger Idrettshall eksploderer av entusiastiske hjemmesupportere som stormer banen.