Femmålsseier til Vipers i Aquarama! – Norsk Topphåndball

Femmålsseier til Vipers i Aquarama!

Det var en spent, forventningsfull stemning i Aquarama før kveldens viktige Champions League-kamp mot CSM Bucuresti. En seier her ville gi Vipers det perfekte utgangspunktet for resten av gruppespillet og videre avansement.

Kampen levde opp til forventningene i starten av den første omgangen. Ballen gikk hurtig fra side til side, og ingen av lagene klarte å rive til seg et overtak. For Vipers var Emilie Hegh Arntzen den dominerende spilleren i åpningen. Hegh Arntzen var både tilrettelegger og avslutter med like stort hell.

I forsvaret slet Vipers litt med å finne ut av CSM sitt angrepsspill. Den store strekspilleren Crina Pintea skapte gang på gang problemer for de rosakledte. Men så fikk Vipers snappet ballen to ganger på rad.

Først spilte Henny Reistad Sunniva Næs Andersen alene gjennom, før Nora Mørk tok ballen i egne hender og satset knallhardt mellom to av forsvarsspillerne til det rumenske laget. Det gjorde at Vipers ledet 5-3 da det var spilt ti minutter i Aquarama.

Hanna Maria Yttereng gjorde nok en god kamp i Vipers-drakta. Foto: Terje Refsnes.

Det forspranget skulle vare omgangen ut. Både Vipers og CSM trøblet litt begge veier, noe som gjorde at det var en meget severdig håndballkamp de 200 tilskuerne i Aquarama ble vitne til. Emilie Hegh Arntzen fortsatte storspillet og endte den første omgangen på fem scoringer.

En annen som har imponert de siste ukene er Hanna Maria Yttereng. I Heidi Løkes fravær hviler det mye ansvar på både Yttereng og June Andenæs. I den første omgangen var det Hanna som fikk muligheten i angrepet, og hun noterte seg for tre scoringer på tre forsøk.

På det meste ledet Vipers-jentene med tre mål, men CSM Bucuresti var aldri i nærheten av å være ute av kampen. Katrine Lunde, som returnerte etter øyeskaden hun pådro seg mot Bietigheim, gjorde sitt ypperste for å nekte scoringer, men det ble med fire redninger i den første omgangen.

Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet Vipers med to mål. 14-12 gav et perfekt utgangspunkt for den andre omgangen, og hjemmepublikummet virket i stor grad fornøyd med det de hadde sett av jentene i rosa.

Det var en deilig seier, og det er viktige poeng. Vi står bra forsvarsmessig i perioder. Angrepsmessig lager vi mange mål, men vi gjøre mange rare tekniske feil, så vi må ta en liten håndballskole å få rydda opp litt i kryssningsspill og litt smårusk.

Viktigst er det at vi vinner kampen og drar det i land. Nå har vi et godt utgangspunkt for å ta oss videre til kvartfinale.

Ole Gustav Gjekstad

I starten av den andre omgangen startet Vipers desidert best. To kjappe scoringer, et fra Henny Reistad og en fra June Andenæs, økte ledelsen til fire mål. 16-12 gjorde at forspranget kjentes tryggere enn det gjorde ved pause.

Emilie Hegh Arntzen fikk mye å juble for i kveldens kamp i Aquarama. Foto: Terje Refsnes.

Like etterpå ble June Andenæs lagt i bakken av Dragana Cvijic. Det gav Vipers en syvmeter, og CSMs strekspiller måtte sette seg på sidelinja i to minutter. Linn Sulland, som hadde kommet inn i pausen, ekspederte straffen i mål, og hjemmelagets ledelse økte til 21-15.

Nå tok CSM Bucurestis trener, Adrian Vasile, omgangens første timeout. Han fikk nok ikke den responsen han hadde ønsket, for det var fortsatt Vipers som førte an i kampen, og som fikk bestemme tempoet.

Utover i den andre omgangen gikk Vipers over i en slags autopilot igjen. Da kryper det seg inn noen småfeil, men gjestene fra Romania klarte aldri å true ledelsen Vipers hadde revet til seg. Kampen hadde mer eller mindre blitt drept de første ti minuttene av den andre omgangen.

Jeg er veldig fornøyd med kampen. Jeg trodde ikke vi skulle vinne med fem mål. Heidi Løke er ute i fire uker, og det betyr at June og jeg må steppe opp og ta ansvar. Det føler jeg virkelig at vi gjorde i dag.

Hanna Yttereng til EHF etter kampen.

Nå handlet mye om å stenge igjen bakover, og det gjorde Vipers-jentene på en god måte. Katrine Lunde bak i målet spilte seg inn i kampen, og plukket flere og flere baller utover i omgangen. Med god hjelp av forsvaret foran seg gjorde dette at det aldri ble spenning igjen i Aquarama.

Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Det svinger litt i perioder, hvor vi gjør en del unødvendige tekniske feil i angrep, men jeg synes generelt vi spiller en veldig god kamp. Står vi sånn som vi gjør forsvarsmessig i dag, for det var veldig bra, kan vi bruke farta vår i angrepsspillet i tillegg.

Det er viktig å slå CSM Bucuresti i dag. De er et veldig godt lag, og de kommer til å ta mange flere poeng i gruppa vår. At vi klarer å ta to poeng her i dag kan vise seg å være veldig viktig til slutt.

Emilie Hegh Arntzen

Det nærmeste bortelaget kom var fire mål bak, og selv da hadde man følelsen av at Vipers hadde full kontroll. Både Emilie Hegh Arntzen og Hanna Maria Yttereng fortsatte storspillet fra den første omgangen. Hegh Arntzen, som satt fem baller i mål, ble kåret til Vipers’ beste spiller av hjemmepublikummet, mens Hanna Maria Yttereng, som også satt fem baller i nettet, ble av EHF kåret til kampens beste spiller.

Til slutt vant Vipers med komfortable 30-25, i det som var et ordentlig skremmeskudd til resten av lagene i Champions League. Nå topper Vipers gruppe A med 6 poeng, mens både Metz og CSM har 4 poeng hver.

Neste kamp for Vipers-jentene er cupkampen mot Gjerpen til onsdag. Det er noen få billetter igjen til den kampen, og de kjøper du ved å klikke på lenken under: