Foto: Stian Bye Høgsveen

Får Storhamar revansje mot Baia Mare?

Tekst: Erik Norum Martinsen/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

10. februar 2021

Onsdag er det klart for ny kamp i European League, og det er klart for returoppgjøret mot CS Minaur Baia Mare. Denne kampen skulle egentlig bli spilt på vår hjemmebane i Boligpartner Arena, men på grunn av innreisereglene til Norge, har denne kampen blitt flyttet til Romania og deres hjemmebane.

Det er en tøff kamp som venter oss mot et meget sterkt Baia Mare lag, men vi viste forrige gang vi møtte dem at vi er fullt på høyde til å kunne stikke av med seieren. Forrige oppgjør endte med et litt surt 33-29 tap, men vi var for alvor med i kampen og kunne like gjerne endt i vår favør.

Nå er det ny kamp som venter, og siden forrige gang har vi spilt tre kamper til i European League. Vi vant mot russiske Astrakhanochka. Og nå i helgen både vant vi en og tapte en mot tyske Thüringer. Etter fire kamper står vi med to seire og to tap i årets European League gruppespill.

Baia Mare på sin side har spilt to kamper siden forrige gang, begge mot Astrakhanochka. Baia Mare har både vunnet en og tapt en kamp mot russerne, og står med to seire og ett tap etter tre kamper spilt.

Det har vært en meget jevnspilt gruppe, hvor tre av fire lag står med 4 poeng etter henholdsvis tre og fire kamper spilt, og vi er fortsatt med i kampen om avansement. En seier på onsdag mot Baia Mare vil føre oss enda nærmere drømmen om kvartfinale.

Vi tapte som kjent mot Thüringer på søndag men jentene er virkelig innstilt på å reise kjerringa allerede på onsdag. Det blir ingen enkel kamp mot Baia Mare, men vi har bevist at vi kan slå hvem som helst. Med en sterk kamp på onsdag, er det fullt mulig å få med oss to poeng hjem fra Romania.

– Baia Mare kampen blir veldig tøff, veldig synd vi ikke får spilt den kampen hjemme på Hamar, men sånn må det bare bli nå. Vi så jo forrige gang at vi kunne hamle opp med de, og det er godt at vi har møtt de tidligere, for da vet vi hva vi møter. Så denne kampen har vi troa på at vi klarer å gi det lille ekstra for å vinne, Sier vår sisteskanse Stine Lidén.

Kampen blir spilt onsdag kl. 16.00, og blir sendt direkte både på Viaplay og V4 (Viasat 4).


Dette er laget: CS Minaur Baia Mare

1. Cristina Enache
12. Filippa Idéhn
16. Cristina Ciausescu
3. Jelena Lavko
4. Yaroslava Burlachenko
5. Linn Blohm
6. Petruta Andreea Argyelan
8. Angela Cioca
7. Helena Rysankova
9. Ana Maria Tanasie
11. Karoline Helena De Souza
13. Cristina Laslo
20. Larissa Fais Munhoz Araujo
21. Eva Kerekes
24. Jovana Kovacevic
25. Mikaela Mässing
27. Asuka Fujita
30. Sonia Mariana Seraficeanu
55. Oana Doina Bors
70. Andreea Cristina Popa
98. Andreea Tecar
99. Anca Georgiana Polocoser