Fantastisk VM-debut av Storhamars Emilie Hovden– ble toppscorer med syv fulltreffere

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

4. desember 2021

Emilie Hovden og Norge innledet VM med å rundspille Kasakhstan. Storhamars høyrekant scoret syv mål og ble toppscorer da Norge vant 46-18.

Hovden spilte sin første VM-kamp for A-landslaget – og satte inn sin første mesterskapsscoring mot slutten av førsteomgang.

Norge ledet 24-10 ved pause. Hovden scoret på syv av åtte forsøk og leverte en solid mesterskapsdebut.

– Det var kult endelig å komme i gang. Det var veldig gøy. Jeg koste meg på banen. Det ble storseier til slutt, så ja det var veldig gøy.

– Det er jo alltid nerver der. Jeg må innrømme det. Det var min fjerde landskamp, så jeg kjenner fortsatt på de før start. Det slipper etter hvert, så da er det bare å kose seg, sa Hovden til TV3 etter matchen.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson synes Norge klarte å bruke kantspillerne sine godt gjennom hele matchen.

– Vi tar med oss at vi har brukbar konsentrasjon. Vi har mange bra angrep hvor vi får rullet ut til kant. Vi snakket om før kampen at vi skulle være råere på høyrekanten, og det synes jeg vi var, kommenterte Hergeirsson til TV3.

KNALLSTART: Emilie Hovden prikket inn syv scoringer i VM-debuten. Foto: John Vint

Camilla Herrem ble kåret til kampens beste spiller. Hun roste de to norske debutantene Emilie Hovden og Maren Aardahl.

– Det var ikke en spennende kamp å se på, men det var kjekt å få øvd litt. Det var kjekt at debutantene kom inn og scoret, sa Camilla Herrem.

Tidligere landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang er håndballekspert for TV3. Hun lot seg imponere av at Emilie Hovden fortsetter i samme stil landslaget som hun gjør i Storhamar.
– Emilie putter jo inn jevnt for Storhamar i serien og i Europa. Det er fint hun tar med seg det inn på landslaget. Hun viste at hun er tilliten verdig, sa Dyhre Breivang.

Norge spiller sin neste kamp i VM søndag kl. 20.30 mot Iran. Siste gruppespillkamp før hovedrunden er tirsdag mot Romania.