Fantastisk kamp av Storhamar endte med to poeng mot Astrakhanocka! – Norsk Topphåndball

Fantastisk kamp av Storhamar endte med to poeng mot Astrakhanocka!

Det var i dag klart for første hjemmekamp i European League. Etter en god prestasjon, men dessverre ingen poeng, i forrige runde var det et Storhamar med seier i blikket som entret banen i Boligpartner Arena i ettermiddag.

Det gikk litt trått fra start, og bortelaget gikk raskt opp i en 3-0 ledelse. Storhamar spiller seg til gode muligheter, men setter ikke sjansene de første par minuttene. Etter om lag fire minutter setter Guro Storhamaras første og reduserer til 1-3. Deretter går det mer veien for våre jenter. De står helt fantastisk bakover og begynner å sette sjansene i angrep.

Bortelaget er ikke i stand til å score i perioden fra fem spilte minutter til vi går inn i det attende minuttet, og snur kampen fra 1-3 til 7-4 ved halvspilt omgang. Forsvaret er oppofrende og alle lyser energi og innsats. Stine tar det som slipper gjennom av avslutninger, og bortelaget blir mer og mer frustrert.

Fremover i banen varierer vi godt i angrepsspillet. Det er gode bevegelser og nærmest alle aksjoner er hundre prosent. Alle som mottar ballen drar av både èn og to spillere før de spiller videre og dette gir store rom og sjanser. Bakspillerne våre treffer godt med skudd bak i banen, og når bortelagets spillere går litt mer offensivt til verks spilles ballen videre over ledd og gir flere gjennombrudd og kantavslutninger.

Vi er oppe i en seksmålsledelse etter 20 spilte minutter, og holder godt også de siste ti denne gang. En utvisning på Emilie gir Astrakhanocka noen enkle scoringer, men vi slipper dem aldri helt opp og går til pause på stillingen 18-14 etter en strålende førsteomgang.

Hjemmelaget setter standarden fra start i andre omgang og scorer omgangens tre første mål. Vi fortsetter storspillet fra første omgang og spiller i perioder bortelaget ut av hallen. Det er fin variasjon i angrepsspillet og vi scorer fra alle posisjoner. Ann Grete viser hvorfor hun har utallige landskamper for våre danske naboer, og Emilie er som vanlig trygg i avslutningene.

Samtidig løper vi godt hjemover de få gangene vi mister ballen, og vi har stort sett god kontroll i etablert forsvar. Vi klarer å holde intensiteten oppe i forsvarsspillet, anført av en meget aktiv Moa.

Vi holder avstanden ned til det russiske laget på 5-7 mål, og er faktisk oppe i en nimålsledelse med drøye ni minutter igjen på tavla. Det glipper litt mer opp i de bakre rekker mot slutten og Astrakhanocka klarer å nærme seg noe. Det er imidlertid en svært solid prestasjon, og en så godt som perfekt gjennomført kamp av våre jenter, og vi går seirende ut med sifrene 33-28.

Dette var en skikkelig lagseier. Vi var forberedt til fingerspissene, og løste kampplanen meget godt. Kantene var strålende, Guro og Maja hadde virkelig funnet ut hvor målet sto og både Cassandra og Tonje drev spillet på en fremragende måte. Bakerst hadde vi igjen keepere som tok det man skal forvente og mer til. Og på benken hadde vi i dag en strålende ledelse som tok time-out på de rette tidspunktene og sørget for god ro i rekkene.

Vi gleder oss til fortsettelsen, og denne kampen viser at vi kan slå godt fra oss i Europa.