Fana tok sin femte seier for sesongen – Norsk Topphåndball

Fana tok sin femte seier for sesongen

Oppgjøret mellom Fana og Fredrikstad var lenge en svært jevn affære.  Frem til 45 minutter var spilt var det bortelaget som var friskest, men da Fana fikk orden på forsvars- og målvaktsspillet de siste femten minuttene av kampen, så ble begge poengene igjen i Bergen.  Fana vant med fire mål, 26-22.

Fredrikstad hadde Andrea Rønning tilbake i lagoppstillingen, men manglet fortsatt sine to førstevalg på linja.  Men med Andrea som playmaker fremstod Fredrikstad som et vinnerlag og de hadde initiativet i hele førsteomgangen.

Benedicte Frøland Nesdal var også svært god for Fredrikstad, gjennom hele kampen.  Kred til Julie Hulleberg som gjør jobben der hun blir satt til å spille. I denne kampen var hun innom både backplassene og som linjespiller.

Som nevnt var det bortelaget som hadde overtaket lenge i Fana Arena.  Etter femten minutter av andre omgang gikk Fana i ledelse 19-18 og da fem minutter gjenstod var stillingen 24-20.  Fredrikstad scoret for få ganger i sluttfasen til å kunne ha håp om poeng og Fana kunne juble for sin femte seier for sesongen.

Laget står nå med 5 seire, 1 uavgjort, 5 tap og har målforskjellen 315-315.  Og ligger på sjetteplass.

Andrea M. Solstad må nevnes spesielt.  Hun er uhyre aktiv konstant gjennom hele kampen.  Om det er i skudd eller gjennombruddsforsøk mellom ener toer eller mellom toer og treer.  Den som får rollen som høyre toer i forsvar når motstanderen er Fana vet at det blir en hektisk dag på jobben.  I tillegg til fem scoringer, lagde Andrea utallige sjumetere og spilte opp de andre.  Hun hadde fortjent å bli BB.