Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana mistet storscoreren.  – Nå er det flere som må inn og ta det ansvaret hun hadde

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
23. september 2022

Fana er denne sesongen uten målgarantisten Christine Karlsen Alver, noe som gjør at flere av de gjenværende i laget må steppe opp for å fylle tomrommet etter fjorårets toppscorer.  Aurora Hatle er ivrig etter å ta mer ansvar og har startet sesongen forrykende og har et snitt på over 6 mål pr kamp i NM og serie. 

– Christine hadde en viktig rolle i laget og var i tillegg en veldig god venn for min del, en fantastisk spiller å spille med, forteller Aurora Hatle (21).  – Det var selvfølgelig trist for oss at hun dro, men jeg synes vi har et bra lag også denne sesongen, uten henne, presiserer hun. 

– Det er flere som nå må inn og ta det ansvaret hun hadde.  Hun scoret over 200 mål forrige sesong og nå er det andre som må score de målene.  Jeg føler at så langt så er det flere som har stått frem og tatt ansvar. 

Foto: Bjørn Erik Nesse


Aurora er inne i sin femte sesong i Bergensklubben og er en av spillerne som har fått mer tillit og får mulighet til å ta en større plass i årets Fanamannskap.  Hun er lagets toppscorer etter tre kamper i REMA 1000-ligaen.

– Jeg har fått mer ansvar og bytter på å spille midtback og venstreback.  Det er litt nytt for meg, men veldig kjekt.  Jeg prøver å bidra så mye jeg kan og gjøre mitt beste i hver kamp, det har gått greit til nå, så det er bare å fortsette, sier hun beskjedent. 


Hva er din styrke på banen?

– Jeg er egentlig en ganske typisk skytter.  Det er vel skudd som er det jeg er best på, forklarer hun. – Jeg blir satt opp i gode situasjoner av medspillerne, jeg føler at alle i laget får brukt sine styrker. 

Foto: Bjørn Erik Nesse


Fana startet sesongen uvanlig svakt med å bli løpt over av Romerike og tapte 22-32 i serieåpningen.  I neste kamp ble det ettmålsseier over Volda før det ble en overbevisende seier over Fredrikstad.  Da kjente publikum igjen Fana som vi er vant til å se laget spille.  Aurora og co har også vunnet begge NM-kampene i høst og har alt i alt fått en relativt grei start på sesongen.

– I den første kampen mot Romerike var det kollaps over hele linjen, sukker Aurora. – Vi vet akkurat hva vi skal gjøre og følger planen de første 15 minuttene.  Så slutter vi å gjøre det og da henger vi ikke med og blir overkjørt av Romerike. 

– Det skal ikke være sånn, men vi har gått på noen smeller også tidligere i første seriekamp.  Det er noe vi må venne av oss. 

– Det gikk litt bedre mot Volda og enda litt bedre mot Fredrikstad, så jeg føler vi er på riktig vei.  Mot Fredrikstad stod vi bra bakover og valgte å spille i 5:1.  Vi fortsatte å gjøre det selv om vi ikke alltid lykkes, men totalt sett fungerte det bra.  I angrep gikk det meste veien for oss.  Vi ble enige om at vi skulle sette hverandre opp og dra de utover, for de er høye i midtforsvaret så vi er nødt til å strekke på dem.  Og det fungerte for vår del i den kampen, forklarer bakspilleren. 

De rødkledde fra Bergen har på imponerende vis tatt steg hver eneste sesong og i fjor havnet de på femteplass i REMA 1000-ligaen. 

– Vi skal alltid utvikle oss og selv om det er en enda tøffere serie i år, har vi samme målsetting om topp 5. Det blir enda hardere i år enn det var i fjor.  Man har alltid forbedringspotensial og vi ønsker selvfølgelig å bli bedre utover sesongen.  Men jeg føler i hvert fall at vi er på riktig vei nå med tanke på de ambisjonene vi har. 


Hva er lagets styrke?

– Vi har et bra kollektiv og er gode på å gjøre hverandre gode.  Det er vår styrke, i tillegg til et godt miljø. 

Foto: Bjørn Erik Nesse


Foran denne sesongen har Fana hentet inn mange unge spillere fra nærområdet.  Lina Waage Mossestad (20), Marte Haaland (19), Linnea Kyrkjeeide (18), Maria Grasdal (18) og Eline Solbakken (18) har fått Fana Arena som sin nye hjemmebane i løpet av sommeren.  Fana har dermed et av REMA 1000-ligaens yngste lag. 

– Det er fantastiske spillere vi har fått inn og alle er klar for å ta ansvar, de er flinke alle sammen, sier Aurora ivrig.  – De kommer til å få mer og mer ansvar fremover. 

– Det er bra at klubben satser på unge, lokale talenter, for Fana har ikke den beste økonomien og kan ikke hente forsterkninger utenifra.  At vi får opp spillere fra Bergensområdet, det er egentlig bare veldig bra for både klubben sin del og for Bergen sin del generelt. 


– Jeg har tro på laget vårt i år, jeg er skadefri og jeg tror det blir en morsom sesong både for meg og for laget, sier Aurora Hatle avslutningsvis.