Evelina Eriksson storspilte da Vipers møtte Fredrikstad onsdag kveld – Norsk Topphåndball

Evelina Eriksson storspilte da Vipers møtte Fredrikstad onsdag kveld

Fredrikstad kom til Kristiansand etter en fryktelig sterk seier over Molde, og trener Elias Mar Halldorsson fortalte speaker i Aquarama at han håpet Fredrikstad-jentene kunne fortsette i det samme sporet mot Vipers i kveld.

Det gjorde Halldorssons jenter i starten av kampen. Spesielt målvakt Hanne Ramsøskar Sagvold startet kampen bra. Hun reddet både en 7-meter og et forsøk fra Ragnhild Valle Dahl i de første angrepene. Dessverre for Fredrikstad gjorde Evelina Eriksson nettopp det samme i motsatt ende.

For etter to og et halvt minutt hadde ingen av lagene fått nettkjenning. Og da ett av lagene endelig fikk ballen i mål var det gjestene fra Fredrikstad som kunne juble. Og bortelaget fikk mer å juble for. De gikk til og med opp i en tidlig tomålsledelse på stillingen 1-3.

Men så våknet Evelina Eriksson og resten av Vipers-jentene for fullt. 1-3 ble til 8-5 for hjemmelaget på ganske så kort tid. Vipers’ eneste operative høyrekant var den som sto for mesteparten av uttellingen i andre enden av banen. 5/5 ble det for Sunniva Amalie Næs Andersen før pause.

Men det var kanskje nevnte Eriksson som var Vipers største spiller før halvtid. En redningsprosent på 50 på den offisielle statistikken er verdensklasse. 11 redninger ble det på svensken på de første 30 minuttene. Det gjorde naturligvis livet veldig vanskelig for Fredrikstad.

Nerea Pena fortsetter å finne tilbake til kampformen etter skadeavbrekket. Nye minutter ble det mot Fredrikstad

Erikssons redninger gav Vipers muligheten til å skaffe seg et forsprang på 4-5 mål, men uttellingen offensivt var nok ikke riktig så god som Ole Gustav Gjekstad ønsket seg. 16-11 ved pausesignalet var dog et godt resultat for Vipers-jentene som kun er hjemme og snur mellom to tøffe Champions League-kamper.

Etter pausen var det litt det samme kampbildet som før hvilen. Hjemmelaget strevde litt med å finne rytmen i angrepsspillet, og å få uttelling på målsjansene sine. Det var kun Evelina Eriksson, som fortsatte storspillet fra førsteomgangen, som sørget for at forspranget ikke var mindre enn tre mål da Ole Gustav Gjekstad tok timeout etter 7 minutt.

Da hadde Fredrikstad kappet inn forspranget fra fem til kun tre mål, og sjefen måtte finne frem taktikktavla for å prøve å få mer kontroll på kampen. Det var ingen umiddelbar suksess, da Vipers-jentene fortsatte å trøble utover i omgangen.

Forspranget holdt seg dog noenlunde stablit på 4-5 mål. Helt frem til Vipers, og spesielt Sunniva Amalie Næs Andersen, skrudde til for fullt. Venstrevingen gav seg ikke før hun hadde satt ni baller i Fredrikstads mål.

I tillegg til Andersens scoringer var det flere Vipers-jenter som viste seg frem. Lysa Tchaptchet kom inn mot slutten av omgangen, og hun leverte fire scoringer på kun fem forsøk. Samme uttelling og antall som både Marketa Jerabkova og Ana Debelic.

Det var til tider fysisk tøft mot Fredrikstad, noe Marketa Jerabkova og de andre fikk kjenne på kroppen

Tchaptchet, som også gjorde sakene sine meget bra mot CSKA, ser ut til å være på vei mot storformen, og det er ekstra hyggelig når en ung spiller lykkes på den måten. Også Tuva Ulsaker Høve, høyrekanten født i år 2000, begynner å finne seg til rette i Vipers. I dag ble det to mål på to forsøk for trønderen.

Da Vipers strammet skruen litt ekstra mot slutten av kampen viste de hvor stor forskjellen er på Vipers og de nest beste. Fra 29-24 omtrent fem minutter før slutt gikk det slag i slag, og da sluttsignalet gikk i Aquarama hadde forspranget økt til ni mål og 34-25.

Allerede grytidlig torsdag morgen setter de rosa jentene seg på flyet til Tyrkia for å spille mot Kastamonu Belediyesi i Champions League. Den kampen spilles lørdag ettermiddag klokken 18.00, og kan sees på Viasat sine plattformer.