Europa-drømmen brast for Horgen og Bjerringbro – Norsk Topphåndball

Europa-drømmen brast for Horgen og Bjerringbro

Bjerringbro-Silkeborg hadde et stort ønske om å delta i årets utgave av EHF European League. Etter en 3-måls ledelse fra første oppgjør, skulle det dog bli tøft for Aksel Horgen og Bjerringbro spillerne mot CSKA Moskva.

I danske Bjerringbro-Silkeborg befinner det seg to nordmenn. Langhus-gutten Aksel Horgen, og Haslum-gutten August Pedersen, begge tidligere Haslum IL spillere.

Kantspillerne har levert fine prestasjoner denne sesongen, og var toneangivende i første kvalik-match mot CSKA Moskva i Danmark. Horgen satte 4 baller i mål, mens Pedersen noterte seg for 2 scoringer.

Danskene hadde et ålreit utgangspunkt før de skulle reise til Russland. 26-23 på hjemmebane var en ledelse Bjerringbro-spillerne kunne bruke mot CSKA Moskva. Men hovedstadslaget fra Moskva viste klasse i lagenes andrè oppgjør.

Bortelaget fra Bjerrinbro åpnet best i kampen. Mannskapet til trener Peter Bredsdorff-Larsen hadde bra kontroll i første omgang, og gikk til pause med en 13-14 ledelse.

I andre omgang skulle det bli totalt kollaps for de tilreisende. Russiske Igor Soroka (8 mål) og Stanislav Zhukov (7 mål), ble skjebnesvangre for Bjerringbro-Silkeborg. Duoen leverte varene, og hjemmelaget reiste sakte men sikkert ifra.

-De ga det de hadde

Kun 10 scoringer for danskene i andre omgang ble alt for lite, og CSKA-spillerne løp ifra. De ga seg ikke før stillingen var 32-24, og nederlaget betød at CSKA Moskva vant sammenlagt 55-50.

-Guttene som var med, de ga det de hadde. Men vi manglet både Bogojevic (William), Mads Øris (Nielsen) og Lassen (Jacob), og det gjorde at vi naturligvis gikk tom for krefter, fortalte BSH-treneren Per Bredsdorff-Larsen til Midtjyllands Avis etter kampen.

Det betyr at det ikke blir noe Europa-spill for Bjerringbro-Silkeborg denne sesongen.

CSKA Moscow: Igor Soroka 8, Stanislav Zhukov 7, Dmytro Ilchenko 4, Mikhail Vinogradov 3, Dener Jaanimaa 2, Aleksey Fokin 2, Pavel Atman 2, Aleh Astrashapkin 2, Valentin Vorobev 1, Sergey Nikolaenkov 1.

Bjerringbro/Silkeborg: Sebastian Skube 6, Mads Kjeldgaard Andersen 5, Nikolaj Øris Nielsen 4, August Baskar Pedersen 3, Alexander Lynggaard 3, Aksel Horgen 2, Jesper Nøddesbo 1.