Europa-comeback for Gullerud

Av: E. Fossnes/NTH
27. oktober 2020

Den norske landslagspilleren Magnus Gullerud forlot Minden denne sesongen til fordel for Magdeburg. Den høyreiste linjespilleren har funnet seg godt til rette i byen, og blir sett på som en stjernesignering for tyskerne.

Journalist Rene Miller gjennomførte et intervju med Magnus Gullerud forrige uke. Gullerud har allerede fått gode skussmål av tysk presse, og Miller beskriver overgangen som en «skikkelig forsterkning».

Gullerud har de siste sesongene spilt for Minden i tysk bundesliga. Det tyske laget har surfet komfortabelt i ligaen de siste sesongene, og dermed har europacup-spill uteblitt.

Nordmannen fikk gleden av å gjøre «comeback» i Europa Cupen forrige tirsdag, mot Tyrkiske Besiktas. Sluttresultatet ble 23-41 til Magdeburg, og linjespilleren fikk æren av å sette mål nummer 40.

Det betyr en spesiell ting i det tyske laget.

-Det blir helt klart en kasse med øl til guttene nå, uttalte Gullerud seg til Miller etter kampen.

I den tyske ligaen er det nemlig vanlig å ta en øl etter trening og kamp. Ved spesielle hendelser, kan for eksempel en spiller bli nødt til å punge ut for en hel kasse.

MASKIN: Gullerud har også vært viktig for det norske landslaget. Foto: Paul Fekjær

6 år siden sist Europa-kamp

Selv om Gullerud har erfart de store mesterskapene for Norge, har Europacup spill uteblitt. I GWD Minden ble det aldri noe eventyr utenlands, og man må helt tilbake til 2014 for å finne Gullerud i en kamp. Det var for danske Sønderjyske, hvor nordmannen kun var 18 år gammel.

– Det er kult å spille i Europa igjen. Det var en av grunnene til at jeg signerte for Magdeburg.

-Med vårt lag, har vi en reell mulighet til å nå langt i turneringen, fortsetter Magdeburgs linjespiller.

Gullerud har blitt en viktig brikke i SC Magdeburg. Sammen med Christian o`Sullivan (tidligere Bækkelaget), har de levert en ok start på den tyske ligaen.

De ligger foreløpig på en åttendeplass, etter to svake tap mot Bergischer og Stuttgart. Det er ett poeng opp til Europa-plass, men sesongen er fortsatt lang.

Funnet seg til rette i Magdeburg

Fjorårets sesong var fin for nordmannen. Han endte med 50 scoringer, og med en bunnsolid uttelingsprosent på 80%. Gullerud så etter nye utfordringer, og valgte å flytte til Magdeburg. Der ble han lagkamerat med en norsk kamerat.

Norges landslagskaptein, Christian o`Sullivan.

KAPTEIN: Christian o`Sullivan i aksjon mot Kroatia. Foto: Paul Fekjær

-Vi har kjent hverandre siden vi var unge, og han var viktig for at jeg fant meg godt til rette.

I tillegg er Magdeburg kjent for sine grønne skoger, og det har passet godt til den natur glade kjempen.

-Jeg bor i Backau. Det passer godt til å ta gå lange turer med hunden, avsluttet mannen med 133 landskamper for Norge.

Neste kamp for SC Magdeburg er mot Coburg 2000. Det nyopprykkede laget ligger foreløpig nederst på tabellen med fem strake tap.