Ettmålstap for Russland – Norsk Topphåndball

Ettmålstap for Russland

I generalprøven for håndball-VM for kvinner, som starter om bare få dager, tapte Norge med ett mål for Russland.

Norge møtte Russland i den siste kampen i Intersport Cup søndag kveld. Håndballjentene var fulle av selvtillit etter solide seire over både Nederland og Sør-Korea tidligere i turneringen, men da Norge ikke hadde en eneste målvaktsredning i den første omgangen og heller ikke så ut til å finne hverdandre i angrep, ble det mer spennende enn flere av oss kanskje hadde sett for oss.

Kristine Breistøl startet oppvisningen i Åsane Arena og satte kampens og Norges første mål. Selv med et litt knotete angrepsspill var det Norge som stort sett var i tet de første 20 minuttene. Deretter ble det mer trøblete. 11-11 ble på få minutter til norsk måltørke og russisk ledelse. Til pause var Russland i ledelsen med stillingen 15-12.

Syv minutter ut i den andre omgangen, etter en perfekt kontring av Camilla Herrem, var Norge endelig à jour og stillingen 18-18. Men lykken var kortvarig. Bare sekunder etterpå røk Norge på både utvisning og 7-meter imot. Og sånn fortsatte det. Tett. Tøft. Og litt trøblete.

Sluttminuttene ble ikke mindre spennende. 27-27 ble 28-28. Seieren var innenfor rekkevidde. Eller i alle fall poengdeling. Men så skjedde det som ikke skulle skje; Russland scoret seiersmålet bare sekunder før spilleslutt – og vant med ett knepent mål.

– Vi er bortskjemt med målvaktsspill, og det er uvanlig for oss at målvaktene ikke presterer. Vi manglet den ekstra boosten fra målvaktene i dag. Forsvarsspillet var stort sett bra, men vi tapte for mange dueller i dag, kommenterte landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen.

Så er det vel bare å krysse fingrene for at en dårlig generalprøve gir en god premiere. Norges møter Kasakhstan i første VM-kamp fredag 3. desember. Avkast er 20.30.