Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner søndag 20. september – Norsk Topphåndball

Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner søndag 20. september

AKER – MOLDE 25-32  (11-14)

Molde imponerte og spilte nok sesongens beste kamp.  Aker virket mer nølete i sitt spill og fikk aldri satt det tempoet i spillet som vi var vant å se fra Marielle Nordvang & co.  Molde tok umiddelbart initiativet i kampen og ledet 8-5 etter halvspilt omgang.  En timeout av Henrik Wilhelmsen ga effekt og Aker utliknet til 8-8.  Da var det Tor Odvar Moen sin tur til å be om timeout og bortelaget gikk rett i ledelse 12-8.  Aker slet med å komme innpå igjen og Molde ledet med mellom 3-5 mål det meste av omgangen, før de dro ifra i sluttminuttene og kunne juble for sjumålsseier over Aker.   Molde fikk sin revansje som de ønsket etter at Aker vant begge serieoppgjørene i fjor.  Anniken Obaidli, Mathilde Rivas-Toft og Mona Obaidli imponerte kraftig for Molde.  Andremålvakt Olivia Lykke Nygaard (19)hos Aker  fikk en etterlengtet mulighet til å spille mens kampen fortsatt «levde» og tok godt vare på muligheten hun fikk.

Mestscorende for Aker:  Tuva Ulsaker Høve 5, Ane Cecilie Høgseth 4, Karoline Borg 4, Karoline Lund 3.

Molde:  Mathilde Rivas-Toft 9, Anniken Obaidli 6, Hege Løken 4, Lone Vik 3.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

LARVIK – TERTNES  31-35  (15-19)

For tredje gang denne sesongen går Tertnes av banen etter å ha scoret imponerende 35 mål.  Men måtte virkelig jobbe hardt for å dra denne seieren i land.  Larvik gjør en god kamp anført av 10-målsscorer Elinore Johansson og 8-målsscorer Hanna Åhlén og lar aldri bortelaget få ro.  Det stor 13-13 etter 20 minutter og Larvik var kun et mål bak på 19-20 etter fem minutter i andre omgang. Deretter og ut ledet Tertnes med 2-4 mål og det ender altså med firemålsseier i en angrepskamp med hele 66 scoringer.  Bergensklubben har virkelig fått den starten på sesongen de drømte om, mens Larvik foreløpig står uten poeng etter fire serieomganger.

Mestscorende for Larvik:  Elinore Johansson 10, Hanna Åhlén 8, Tonje Roth Berglie 4, Tiril Merg 3.

Tertnes:  Linn Gossé 6, Madeleine Hilby 5, Hermine Motzfeldt Auberg 5, Katarina Berens 3, Birgitte Karlsen 3, Thea Skarstein-Storeng 3.

Trine Bronsta (Larvik) om kampen: – En kamp med mye fart og mange mål. Vi henger med lenge, men blir straffet på våre egne feil i angrep. Svenskene hadde mange bra mål i dag og bidrar til å utfordre Tertnes sitt forsvar. Vi må ta med oss det vi gjør bra til neste kamp og fortsette med forsvarsarbeidet slik at vi ikke slipper inn så mange mål. Vi sliter litt med linje idag og at Tertnes får mange straffer, de utnytter det og tar med seg poengene hjem til Bergen.

– Syns vi gjør en god figur i dag hele laget og det er absolutt mye positivt å ta med seg videre. Tertnes ønsker å være med å kjempe om medaljene og det er alltid gøy å kunne yppe seg litt mot de i toppen så gleder vi oss bare til våre 2 første poeng komme.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SOLA – FLINT TØNSBERG  35-26  (17-12)

Bortelaget åpnet friskt og ledet 9-8 etter scoring av målvakt Eline Fagerheim da 15 minutter var spilt.  Da tok hjemmelaget over initiativet og hadde ledelse 17-12 ved pause.  Etter halvspilt andre omgang var forskjellen fortsatt fem mål mellom lagene, men Sola avsluttet best og vant kampen med ni mål, 35-26.  Sola på sitt beste, som i deler av denne kampen, fremstår som en aktuell medaljekandidat i årets REMA 1000-liga.  Flint greide ikke å gjenskape det gode forsvarsspillet fra kampen mot Larvik sist og det ble mange tekniske feil som følge av nølete angrepsspill, som Sola utnyttet i raske kontringer imot.

Mestscorende for Sola:  Malin Holta 10, Maja Magnussen 8, Camilla Herrem 5, Kristina Sirum Novak 4, Martine Wolff 3, Kristiane Knutsen 3.

Flint:  Mari Finstad Bergum 8, Henriette Jarneid 7, Andrea Varvin Fredriksen 3, Elise Vedeler 3, Celina Vatne 3.