Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner søndag 13. september 2020. – Norsk Topphåndball

Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner søndag 13. september 2020.

RÆLINGEN – AKER TOPPHÅNDBALL  24-30  (12-15)

Etter Aker-dominans i 35 minutter, kjempet Rælingen seg opp på uavgjort 17-17.  Stillingen var også uavgjort etter 11 minutter.  Da scoret venstrekant Marthine Svendsberget hos Aker et av sine 8 mål og Aker var igjen i føringen.  Og dette overtaket beholdt bortelaget kampen ut og økte så kampen endt med 6-målsseier.  Aker har dermed fått en godt start med to seire av to mulige i årets REMA 1000-liga.

Mestscorende for Rælingen:  Anniken Wollik 6, Karoline Strømberg 5, Marte Juuhl Svensson 4, Rikke Arnesen 4.

Aker:  Marthine Svendsberget 8, Ane Cecilie Høgseth 5, Karoline Borg 5, Karoline Lund 5.

Karoline Strømberg (Rælingen):  – Det ble en jevnere kamp i dag enn sesongens to første. Vi henger med lenge, men roter dessverre bort for mange viktige baller utover i 2. omgang, og det blir avgjørende for oss i dag.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MOLDE – FANA  26-23  (10-10)

Tremålsseier til hjemmelaget i en jevn kamp.  Etter uavgjort ved pause var det Fana som tilrev seg initiativet og ledet kampen 18-17 etter femten minutter.  Fem minutter før slutt før slutt var stillingen 21-21 og kamputfallet var helt åpent.  Da kampens store spiller scoret 26-22 målet ett minutt før slutt var det klart at Molde kunne juble for 2 nye poeng.

Mestscorende for Molde:  Mathilde Rivas-Toft 9, Vilde Nerås 5, Hege Løken 5, Anniken Obaidli 5.

Fana:  Aurora Hatle 4, Christine Karlsen Alver 4, Andrea Martine Solstad 4, Celine Solstad 4, Oda Lunne Mastad 4.

Anniken Obaidli (Molde):  – I dag var det en sliteseier! Syns vi jobber godt i forsvar og Ine Stangvik stenger buret. Vi kommer til mange gode sjanser fremover i banen, men brenner litt for mange skudd. Oppsummert sett var det godt å ta med seg de poengene etter en slitekamp.

FLINT TØNSBERG – LARVIK  22-18  (7-10)

Kampen som ingen kunne tape – Vestfoldderbyet.  Larvik var helt fantastiske bakover i førsteomgang og etter 25 minutter hadde Alma Hasanic Grozovic hentet ut kun 4 baller fra nettmaskene.  Til pause ledet bortelaget med tre mål.  Så i løpet av andre omgangs førte sju minutter så tok Flint over kommandoen og vant denne perioden 5-0 og førte da kampen på 12-10.  Derfra og ut ble kampen en nervekrig hvor det enten stod uavgjort eller hvor hjemmelaget lå foran.  De siste to minuttene scoret Flint tre ganger og kunne juble for sesongens første seier i REMA 1000-ligaen.

Mestscorende for Flint:  Henriette Jarneid 8, Mari Finstad Bergum 7, Malin Lundemo 3.

Larvik:  Elinore Johansson 4, Hanna Åhlén 4, Tiril Merg 3, Tuva Muffetangen 3.