Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner onsdag 16. september – Norsk Topphåndball

Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner onsdag 16. september

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen i Bergen, mens det i Kristiansand og Fredrikstad tidlig ble klart hvem som ville gå seirende ut av oppgjøret.

FANA – STORHAMAR  23-24  (9-14)

Storhamar har ikke avgitt poeng denne sesongen, men hver kamp har inneholdt neglbitende avslutning av kampen for Hamarklubben.  Og det gjentok seg i Fana Arena.  Etter å ha ført kampen fra start, var Fana brått bare et mål bak da et minutt gjenstod av kampen.  Og da Storhamar bommet på sin mulighet hadde hjemmelaget 20 sekunder på å komme til utlikning. Noe de ikke maktet.

Storhamar ledet 7-2 og imponerte kraftig.  Men så var det som at bortelaget sluknet og intensiteten gikk ned.  Godt hjulpet av en treffsikker Aurora Hatle, som scoret i 7 angrep på rad, kom Fana opp på 18-19 etter halvspilt andre omgang.   Sofie Ege var den levende veggen for hjemmelaget.  Men det holdt altså ikke.  Storhamar vant kampen 24-23.

Mestscorende for Fana:  Aurora Hatle 7, Oda Lunne Mastad 3, Christine Karlsen Alver 3, Celine Solstad 3, Andrea M. Solstad 3.

Storhamar:  Maja Jakobsen 5, Ellen Marie Folkvord 4, Kristin Venn 3, Emilie Hovden 3, Cassandra Tollbring 3.

Linjespiller Oda Lunne Mastad (Fana) oppsummerer:  – Vi var revansjesugne etter tapet mot Molde på søndag, og viste at vi kunne ha gode sjanser mot Storhamar. Vi begynner slurvete og ligger under 5-0, men klarer å ikke bli stresset av det. Klarer å spise opp ledelsen utover i 1.omgang, men detter litt ned igjen på slutten av omgangen og ligger 5 mål bak til pause. Vi spiller en kjempebra 2. omgang der vi står bra i forsvar og Sofie stenger buret. Vi har mulighet til å utjevne på slutten, så det er utrolig tungt å ikke få med seg poeng fra denne kampen.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VIPERS KRISTIANSAND – OPPSAL  35-23  (18-12)

Endre B. Fintland var hovedtrener i Oppsal de to siste sesongene, nå er han i trenerteamet til Vipers og dette ble hans første møte med sin gamle klubb.  Og Oppsal var med på notene i starten på kampen og tvang Ole G. Gjekstad til å ta timeout på stillingen 4-4.  Det lugget lenge for Vipers i kveld og etter 35 minutter ledet de med fem mål, 20-15.   Oppsal kjempet godt og det tok tid før hjemmelaget kom i gang.  Nora Mørk spilte en upåklagelig god kamp og scoret på alle sine skuddforsøk.  Kampen endte med 12-målsseier til Vipers.

Mestscorende for Vipers:  Nora Mørk 10, Linn Sulland 5, Heidi Løke 4.

Oppsal: Frida Rønning 5, Emma Skinnehaugen 4, Kristin Halvorsen 3, Lina Marie Jensen 3.

Vipers-målvakt Evelina Eriksson oppsummerer:  – Har lite svårt att oppsumera kampen i dag faktiskt, syns vi spiller litt tregt i första omgången – men får det til bättre i andre. Så vinner vi med ett greit tal tillslut. Nora ska ha cred för en väldigt väl genomförd kamp, med många fina mål och assists.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FREDRIKSTAD – BYÅSEN  31-23  (14-11)

Fredrikstad sikret seg sesongens andre 2-poenger gjennom å slå Byåsen hjemme i Kongstenhallen.  Hjemmelaget var i føringen hele kampen og velplasserte skudd gjorde at Byåsenmålvakt Annick Lipman ikke fikk dominere som vi er vant til å se henne.  Ungjentene på Fredrikstad, anført av Thale og Live Rushfeldt Deila og høyrekant Ida Marie Syversen Kallhovd spilte med stor selvtillit og lykkedes svært godt.  Byåsen har vært uheldige med å miste flere spillere rett før seriestart og mistet Anna Bjørke Kallestad ut med korsbåndskade.  Laget består derfor av mange urutinerte spillere som trenger litt tid på å tilpasse nivået i REMA 1000-ligaen.  Men all ære til hjemmelaget for en godt gjennomført kamp.

Mestscorende for Fredrikstad: Ida Marie Syversen Kallhovd 8, Thale Rushfeldt Deila 5, Live Rushfeldt Deila.

Byåsen:  Julie Bøe Jacobsen 7, Andrea Holm Aune 5, Anna Huse 3.