Etter runden 1. divisjon kvinner søndag 13. september 2020 – Norsk Topphåndball

Etter runden 1. divisjon kvinner søndag 13. september 2020

NORDSTRAND – VOLDA  20-24  (11-13)

Full nerve i kampen helt til siste spilleminutt.  Volda ledet med to mål da to minutter gjenstod, men kunne ikke på noen måte føle seg trygg før dommeren blåste av kampen.  Volda ledet 7-2 etter ni minutter og så ut til å ha full kontroll, men nyopprykkede Nordstrand kom tilbake og burde ha ledet til pause, men bom på tre 100% sjanser på rad gjorde at Volda ledet med to mål etter 30 minutter.  Kathrine Sæthre var god i målet til Nordstrand og Lene K. Tveiten var et friskt pust for hjemmelaget i sin 1. divisjonsdebut.  Forhåpentligvis får Lene tillit på venstreback eller midtback i neste kamp.  Toppscoreren til Volda Ingrid Jamtli Rye våknet til liv i andre omgang og hamret inn tre langskudd på rad.  Volda ledet hele veien, men med litt mer rutine hos hjemmelaget kunne begge poengene blitt igjen i hovedstaden.

Mestscorende for Nordstrand:  Lene K. Tveiten 5, Hanne Jonhaugen 3, Ane Marthe Lines 3, Hanne Aasgaard 3, Iben Helland Flø 3.

Volda:  Ingrid Jamtli Rye 5, Sara Dögg Hjaltadottir 5, Fride Heggdal Stølen 5, Mina Mjærum 4.

Amalie Mogstad (Nordstrand):  – Vi får en veldig dårlig start på kampen, og Volda går tidlig opp i en 5-0 ledelse. Etter at vi legger om til 6:0 og får ristet av oss litt nerver henter vi oss sakte men sikkert inn igjen. Vi spiller oss til veldig mange gode sjanser, men sliter med å score på en god Volda-keeper. Vi har hele 33 bomskudd, og det gjør det vanskelig å vinne i dag. Sett bort fra dette gjør vi mye bra, og får vist at vi har noe i divisjonen å gjøre. Det var uansett gøy å spille i en «fullsatt» Nordstrand arena, så vi gleder vi oss til fortsettelsen!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

REISTAD – GRANE  25-24  (11-13)

Førstedivisjons-debutanten Reistad lyktes i første forsøk og dro i land seieren i et uhyre jevnt oppgjør i Reistad Arena.  Bortelaget tok ledelsen 3-0, så kom Reistad tilbake og ledet 6-3.  Så var det påny en god Grane-periode hvor til tilbake føringen. Og dette var kampforløpet resten av kampen også, lagene vekslet på lede.  Grane bommet på en 7-meter mot slutten av kampen som kunne gitt uavgjort resultat.

Mestscorende for Reistad:  Ine Venge Egeland 5, Sofie Celius 4, Tuva Marie Skar 4, Sofia Shauri Dalsveen 4.

Grane:  Anna Clara Fjellheim 8, Fanny Skindlo 5, Maja Rame 3.

Andrea Charlotte Borge (Reistad):  – Synes kampen idag er en kamp som i utgangspunktet passer oss veldig bra! Vi hadde mange muligheter til å løpe og bruke farten vår. Syntes vi kommer greit i gang, og leder godt ut i 1.omg. Men så kommer det periode hvor vi gjør mange dumme feil og roter det bort for oss selv. 2.omgangen går også litt i bølger, noe som kjennetegner kampen litt. Men til tross for mange tekniske feil og 4 straffebom, drar vi i land en seier idag. Mye takket være en god strafferedning på slutten også! Det smaker veldig godt, og er deilig å starte med en seier!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BÆRUM – CHARLOTTENLUND  30-27  (12-15)

Charlottenlund hadde lenge taket på dette oppgjøret og ledet også solide 20-16 da åtte minutter var spilt av andre omgang.  Først etter halvspilt andre omgang hadde hjemmelaget kontakt og utliknet til uavgjort 22-22.  Resten av kampen var Bærum foran, blant annet som følge av gode skudd fra banens beste spiller, Thea Karlshaugen Pettersen.

Mestscorende for Bærum:  Thea Karlshaugen Pettersen 9, Ragnhild Rise Kirkeby 4, Elise Ustgård Langås 4.

Charlottenlund:  Live Sønstebø 5, Mia Kristine Strand 5, Julie Nygård 5.

Ane Røneid Rustad (Bærum):  – Det var deilig å endelig komme i gang igjen, og kampen bar tidvis preg av at det et lenge siden noen av lagene har spilt en kamp av betydning. Vi starter jevnt, og lagene følger hverandre store deler av første omgang. Etter en dårlig periode fra oss, hvor CSK leder på det meste med 5mål, jobber vi oss sakte men sikkert tilbake. Vi får satt forsvaret og setter sjansene fremover, og vinner tilslutt med 3 mål. Utrolig deilig å starte sesongen med 2 poeng

ÅLGÅRD – FJELLHAMMER  31-28  (15-13)

En jevnspilt start på kampen og lagene stod likt etter 17 minutter, 8-8.  De neste tre minuttene scoret hjemmelaget 4 raske mål og tok føringen i kampen.  På de meste ledet Ålgård med sju mål halvveis i andre omgang, men Fjellhammer hadde en veldig god avslutning på omgangen og det endte med 3-målsseier til Ålgård.

Mestscorende for Ålgård:  Maren Eiken Ravndal 9, Margit Lidal 6, Angunn Gudmestad 3, Kamilla Lund Haukalid 3.

Fjellhammer:  Vilde Andersen Vinje 8, Victoria Sliwa 6, Marte Skansen 3, Marte Syverud 3

Maren Langø (Ålgård):  – Vi bruker et par minutter på å komme i gang, men så finner vi flyten og tar ledelsen. Etter gode forsvarsperioder og flere solide redninger bakover, tar vi sjansene og får enkle mål framover. Det gjør at vi får kontroll på kampen, og selv om nivået vårt varierer, holder vi kontrollen kampen ut. Kjekt med utrolig god stemning i den nye hallen, og å være i gang med sesongen!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FOLLO HK DAMER – LEVANGER  28-33  (15-14)

Follo har av mange allerede fått tildelt opprykket fra 1. divisjon, men det kan fort bli jevnere i toppen enn hva som var spådd.  Nyopprykkede Levanger som spilte i 2. divisjon i fjor slo stjernegalleriet til Follo som spilte i REMA 1000-ligaen i fjor.  Dette var det nok bare Levanger selv som trodde var mulig på forhånd!  Og det var ingen tilfeldig seier.  Levanger førte mesteparten av førsteomgang, mens hjemmelaget hadde overtaket frem til midtveis i andre omgang.  Da tok Levanger kommandoen og så seg aldri tilbake.  Runa Heimsjø Sand bidro godt i målprotokollen for bortelaget med hele 13 scoringer.

Mestscorende for Follo:  Katarina Ugland 6, Andrea Sandkvist Fossli 5, Silje Alvestad 4, Tilde Alræk 4.

Levanger:  Runa Heimsjø Sand 13, Elisabeth Hammerstad 5, Maria Rekkebo 4, Åsa Grønning Almberg 4, Arja Sørli Døsvik 4.

Hilde Søyseth (Follo): – Vi møter et godt og krigende Levanger-lag i dag. Vi klarer aldri å sette standarden bakover og får ikke samhandlingen mellom forsvaret og keeper til å fungere. Dermed kommer Levanger til gode muligheter og setter stort sett ballen i mål.
Videre står Levanger godt i forsvar og kriger og kjemper. De klarer å skape brudd og stresse oss til dårlige valg og skuddbom. Og dermed får de også noen enkle kontramål.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

GJERPEN – RANDESUND  31-22  (12-8)

Etter en jevnt start på kampen, fikk Skiensklubben overtaket og økte ledelsen jevnt og trutt.  I fjor spilte Gjerpen i REMA 1000-ligaen og Randesund i 2. divisjon.  Og den erfaringen utnyttet Skien i denne serieåpningen.

Mestscorende for Gjerpen:  Maria Solheim 9, Sara Ashuri 6, Oda Olsen 4.

Randesund:  Martine Kårigstad Andersen 8, Hanne Byklum 3.

Katinka Lillevik (Gjerpen):  – Veldig gøy å vinne første seriekamp! Vi jobber bra i forsvar hele kampen og Susanne har mange fine redninger. Vi har noen perioder i angrep der vi ikke har helt flyten og da blir straffet med kontringer imot. Kjempebra av Sara og Maria som setter standarden fremover med flotte scoringer! Alt i alt er vi fornøyde og gleder oss til å spille ny kamp mot Grane på torsdag.