Etter 25 skuddbom:- Vi må bli mer kyniske

Tekst: Gro Synstad
Foto: Stian Bye Høgsveen

11. september 2021

Fredrikstad – Storhamar 22-27: – Vi burde ha scoret nærmere 40 mål. Vi må bli råere i avslutningene, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter lagets tredje strake seier.

– Alt er bra unntatt avslutningene på mål. Det gjør at det blir en bismak etter seieren. I utgangspunktet hadde vi nok sjanser til å vinne tosifret. Vi burde ha scoret nærmere 40 mål, men vi hadde 25 skuddbom – og det er altfor dårlig. Det er skuffende at vi ikke er mer kyniske i avslutningene. Vi må bli råere der. Men det var uansett en kontrollert seier. Vi vinner komfortabelt og greit, oppsummerer Kenneth Gabrielsen.

– Det hadde vært verre om vi ikke hadde skapt sjanser. Men det gjorde vi jo, fortsetter han.

Storhamar gikk til pause med ledelse 12-10 etter en førsteomgang hvor det ikke funket helt fremover på banen. Storhamar slet med å finne flyten og slurvet en del i angrep.

Etter pause satte Storhamar opp tempoet et par hakk. Godt forsvarsspill resulterte i kontringer, og Storhamar ledet 16-12 fire minutter ut i andreomgangen. Fredrikstad-treneren tok timeout etter bare fem minutter og var tydelig frustrert over at Fredrikstad-spillerne ikke lot ballen gå i angrep.

Halvveis i andreomgang ledet Storhamar 22-14.

– De skal ikke ha over 20 mål, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen da han tok timeout på ledelse 25-17 syv og et halvt minutt før slutt. Det ønsket fikk ikke Gabrielsen oppfylt, for Fredrikstad spiste seg innpå. Storhamar hadde uansett kontroll og vant 27-22. Storhamar har dermed full pott etter sine tre første kamper i Rema 1000-ligaen.

– Vi kommer til mange gode sjanser og har kontroll hele veien. Men vi brenner for mange skudd. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor, sier Betina Rigelhuth.

Hun synes Storhamar har levert varene de tre første matchene.

– Jeg synes vi kontinuerlig tar steg. Vi hever oss på noen områder, men har noen utfordringer. Samlet sett synes jeg det blir bedre og bedre, sier Rigelhuth.

Maja Jakobsen er enig med Rigelhuth og Gabrielsen i at Storhamar burde ha scoret langt flere mål.

– Ja, vi burde ha vunnet mer. Vi får ta med oss det som var bra. Jeg synes vi spilte oss til mange gode sjanser, sier Jakobsen, som synes det er vrient å forklare hvorfor laget misbrukte så mange muligheter.

– Det er vanskelig å forklare. Men når noen begynner å brenne, så kommer det ofte flere bom. Sånn er det bare noen ganger. Det smittet over på veldig mange i dag. Men vi har kommet godt i gang med sesongen, og det er vi veldig fornøyd med. Uansett har vi veldig mye å gå på, sier Jakobsen.

Susanne Amundsen ble kåret til Storhamars beste spiller.

– Hun var helt klart vår beste. Jeg var litt bekymra for Susanne siste uka. Hun fikk krampe begge leggene mot Larvik, og fikk lårhøne mot Larvik. Derfor spilte hun lite i cupkampen mot Elverum, kommenterer Kenneth Gabrielsen.

SOLID: Stine Lidén er i form for tiden og leverte nok en god kamp da Storhamar vant borte mot Fredrikstad
lørdag. FOTO: Stian Bye Høgsveen

Kampfakta:

Fredrikstad – Storhamar 22-27 (12-14)

Seriekamp Rema 1000-ligaen kvinner:

Scoringer Storhamar: Emilie Hovden 6, Maja Jakobsen 5, Susanne Amundsen 5, Guro Nestaker 3, Ane Høgseth 3, Anniken Obaidli 2, Sara Rønningen 2, Betina Rigelhuth 1.

Toppscorer Fredrikstad: Martine Helland, Selma Henriksen, Julie Hulleberg og Hanna Blystad, alle 3 scoringer hver.

Utvisninger. Fredrikstad 3×2 min., Storhamar 3×2 min.

P.S: Storhamars neste kamp er mot Oppsal onsdag kl. 18.00 i Boligpartner Arena.

GLEDE: Ane Høgseth og de andre Storhamar-spillerne var fornøyd med å ta sesongens tredje strake seier.
FOTO: Audun Kaul Jenssen