Ett rødt kort, seks to-minuttere og 112 mål. På to kamper – Norsk Topphåndball

Ett rødt kort, seks to-minuttere og 112 mål. På to kamper

Et rødt kort, seks to-minuttere og 65 mål i Bergen. Litt roligere i Trondheim med «kun» tre to-minuttere og 47 mål. Og borteseier begge steder.

Charlottenlund – Stavanger 20-27 (7-13)

Charlottenlund satte kampens første mål før Stavanger fulgte opp med det andre, og det stod 1-1 etter få minutter. Men så var det Stavanger som var i støtet og la på til 1-3 før det var gått fem minutter. Det var ikke mange mål det første kvarteret av kampen, kun åtte. Som fordelte seg på 2-6 mellom lagene.

Hjemmelaget satte sitt mål nr to etter seks minutter, mål nummer tre kom etter nitten minutter. I samme periode gikk Stavanger fra 2-4 til 3-7. Antall skudd var omtrent likt for begge lag så det var uttellingen som gjorde forskjellen. Ledelsen til Stavanger ble bare større og større og da lagene gikk til pause stod Charlottenlund bokført med 7 mål mot Stavanger sine 13.

Andre omgang var ikke gammel før Stavanger økte antall scorende mål, og etter fem minutter var 7-13 blitt til 9-16. Ved halvspilt omgang stod det 14-21 til Stavanger, og da bortelaget gikk opp til 14-24 bare minutter senere så det ut til at løpet var kjørt for hjemmelaget. Hjemmelaget tok tak mot slutten av kampen og gikk fra 14-24 til 20-26 på under ti minutter. Men opphentingen kom for sent i gang og oppgjøret endte med sifrene 20-27 og borteseier.

TIF Viking – Kristiansand Topphåndball 30-35 (14-16)

Noen vil kanskje si at det var oppskriftsmessig at Kristiansand tok ledelsen i kampen. Den holdt til TIF Viking utlignet til 5-5 i det niende spilleminuttet. TIF Viking lå i 5-1 i forsvar og det gav rom inne på streken, og plutselig stod det 6-10 på resultat-tavlen. Da la TIF Viking benken time-out kortet med drøyt en halv omgang igjen til pause.

Kristiansand spilte «en slags» 4-2 i forsvar. En formasjon som gav rom på streken og rom for straffekast. Og redusering til 7-10. TIF Viking kom på nytt inn i kampen og med fem minutter til pause reduserte de til 12-13. Kristiansand beholdt overtaket ut omgangen og lagene gikk i garderoben med 14-16 i gjestenes favør.

Kristiansand dro sakte med sikkert ifra i andre omgang og ledet en periode med syv mål. Med ti minutter igjen å spille la Gunnar Pettersen time-out kortet, Kristiansand hadde da en ledelse på 26-30. TIF Viking gikk ut med to frimerker, men Kristiansand la likevel på til 26-33 før hjemmelaget reduserte til 27-33. Det ble et par tre mål til på begge lagene før oppgjøret endte med borteseier 30-35.