Foto: Svein André Svendsen/NHF

Er dette «arvtageren» til Kristian Bjørnsen?

Av: E. Fossnes/NTH

HSG Wetzlar Norske høyrekant har vært selvskreven på den landslagets høyrekant i flere år. Selv om Kristian Bjørnsen har muligens sine beste år nå, skal det naturligvis komme en erstatter.


En spiller som har vært en gjenganger i Norges Landslagstropp, er en mann Bjørnsen skal igjen møte i årets tyske bundesliga. Kevin Gulliksen spiller til daglig i tyske GWD Minden. Oppsal gutten dro fra Elverum i 2018, og har vært bunnsolid fra sin høyre kant posisjon for tyskerne.

Som 21-åring ble Gulliksen tatt ut til bruttotroppen til Norge i 2017, men det ble med det. Han fikk sin mesterkapsdebut i Håndball-VM i 2019, hvor Norge dro inn sølvmedalje. Den energiske høyrekanten var også med på bronse medaljen Norge hentet inn i 2020 EM.

Banens beste i EM

Det norske publikum fikk en solid forsmak på hva slags ferdigheter lysluggen besitter. Han ble kåret til banens beste i kampen mot Slovenia i 2020 EM, hvor han hadde sju scoringer på sju forsøk. Han har levert varene i flere sesonger i sine klubblag, og nå følger man spent med på hvordan årets sesong i Bundesliga vil bli.

Foto: Paul Fekjær

Kevin Gulliksen har garantert sugd til seg læring som en svamp. Å stå på trening og se hvor lista ligger er uvurderlig for en ung spiller. Spesielt når den du konkurrer imot, var på All-star laget i EM 2017. Bjørnsen har garantert belært Gulliksen gjennom årene. Erfaring og tips som kan løfte hans arvtager til et nytt nivå.

Christian Berge og hans team ser nok på Gulliksen som den naturlige «arvtageren» til Kristian Bjørnsen. Mesterskapserfaring og spill i tysk bundesliga har gjort godt på CV-en til den tidligere Bækkelaget og Elverum spilleren.

Kan få klassekameraten som kant «partner» på landslaget.

Aksel Horgen i akjson. FOTO: Jakob Stigsen Andersen

En annen spiller som kan prege norsk landslagshåndball fremover, er Bjerringbro-Silkeborg proffen Aksel Horgen. Langhus-gutten har gjennom flere år vært en profil i Norsk Eliteserie, og tok nå turen videre til Danmark etter nok en god sesong for Drammen HK.

Horgen og Gulliksen har vært makkere på LM-96 landslaget til Norge gjennom flere år. De var også klassekamerater på Wang Toppidrett Oslo, hvor også Sander Øvregjordet og Simen Schønningsen gikk.

Den tidligere toppscoreren i Norsk Eliteserie er også en mann man kan regne med å se ikle seg den røde landslagsdrakten igjen. Han har vært litt skadeplaget, men rapporter fra Danmark tilsier at han har funnet seg godt til rette. Kanskje klassekameratene blir Norges høyrekant duo de neste årene?