Foto: Jon Forberg

Endelig kunne Granespillerne juble. – Det var sykt deilig å vinne igjen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
17. februar 2022

Etter 5 måneders poengtørke i 1. divisjon, satt det for Grane Arendal i søndagens oppgjør mot Charlottenlund.  Spillerne har opplevd åtte tap på rad og da smakte det godt med seier 32-27.

Dora Eckholdt har vendt hjem til Arendal etter spill i Fyllingen og Ålgård.  Hun er toppscorer i 1. divisjon og var også toneangivende i søndagens seier hvor hun satte 11 baller i mål.

– Det var sykt deilig med seier, sprudler Dora Eckholdt (21).  – Det var skikkelig godt.  Det var god lyd i garderoben etter den kampen.  Det har vært tungt ikke å vinne kamper. 

Foto: May Elin Aunli


– Det var flere ting som klaffet som i sum gjorde at vi vant.  Forsvaret sitter og vi tar med den selvtilliten opp i angrep.  Flere spillere som hadde litt mer ro i spillet, det var ikke så stresset som vi føler vi har vært i noen kamper hvor vi tenker litt for mye på at denne bør vi vinne.  Vi slapp oss litt mer løs rett og slett, forklarer hun.

– Vi spilte mot Charlottenlund forrige helg også og vi snakket om at nå må vi huske på hva spillerne deres gjør og hva de er best på, det er det vi må stoppe.  Så det hjalp nok at vi hadde det friskt i minne. 


Sist gang Granespillerne kunne juble for to poeng, var 19. september 2021 hvor det ble 31-30 seier over Reistad.

Mistet dere gløden når dere går på så mange tap på rad

– Vi har vært flinke til å ha god stemning på treningene og ikke grave oss ned.  Og har tenkt mer på at det kommer flere kamper.  Men rett etter kamp er det ikke så god stemning.   Det er ikke så gøy å spille når vi ikke vinner.  Men på mandagene etter tap har det vært god stemning igjen. 


Når det er så lenge siden forrige triumf, dere hadde ikke glemt hvordan det var å vinne?

– Nei, ikke helt, heldigvis! humrer Dora

Foto: Jon Forberg


Dora Eckholdt er Arendalsjente og hun spilte for ØIF Arendal før hun reiste til Bergen for å spille i Fyllingen.  Så ble det en sesong i Ålgård før hun returnerte til Arendal sist sommer.

– Med tanke på koronasituasjonen og at jeg var ferdig på skolen så følte jeg at det var på tide å reise hjem igjen. 

– Før jeg dro til Bergen hospiterte jeg en del med Grane, så det var mange kjente fjes jeg flyttet tilbake til.  Siden jeg kjente Luka og mange av spillerne fra før, var det lett å komme inn i laget og få en rolle der.  Jeg har det veldig bra nå og er glad for å være hjemme i Arendal igjen, smiler hun. 

Foto: Jon Forberg


– Jeg føler jeg har fått et større ansvar i år enn det jeg har hatt de siste sesongene.  Som jeg synes, er gøy.  Jeg føler at jeg begynner å finne tilbake til den spilleren jeg var.  Jeg trives godt med mye ansvar, noe vi har en fin fordeling på i Grane.  Det er flere som har større ansvar i laget, forklarer hun.

– De siste sesongene i andre klubber har det vært litt opp og ned når det gjelder spilletid.  Jeg merker at når jeg får spilt mye får jeg også mer selvtillit og da spiller jeg bedre og bedre.  Så det er bare vinn vinn med mer ansvar og mye spilletid for min del. 


Med 80 scoringer på 11 kamper og et snitt på 7,3 mål pr kamp er Dora toppscorer i 1. divisjon.  47 av scoringene har kommet på 7 meter.

Har du øvd mye på å ta 7-metere?

– Ja, jeg har trent en del på det.  Og har av og til hyret inn noen guttespillere når det ikke sitter.  Det var litt tilfeldig at jeg ble straffeskytter egentlig.  Det var i Fyllingen.  De hadde ingen straffeskytter og så vant jeg en straffekonkurranse og fikk beskjed om at «da tar du 7-meterne i neste kamp.»  Og så har jeg tatt de siden. 

– Jeg har ikke noe fokus på at jeg er toppscorer i 1. divisjon, bemerker Dora.  – Jeg tenker at jeg skal prøve å sette så mange 7-metere som mulig.  Det er en 100% sjanse, så det viktigste er å få de ballene i mål. 

Foto: Jon Forberg


Inkludert seieren over Charlottenlund, står Grane med to seire etter elleve kamper.  Arendalsklubben ligger fortsatt sist i 1. divisjon og må fortsette poengfangsten fremover om de skal unngå nedrykk.

– Jeg håper det løsner for oss nå.  Så lenge vi fortsetter med det arbeidet vi har gjort på trening og klarer å slippe oss løs som vi gjorde mot Charlottenlund, så kan vi absolutt ta mange flere poeng, sier hun optimistisk. 

– Vi har aldri tvilt på kvaliteten på spillerne våre, det har handlet en del om samspill og samhandlinger oss imellom.  Å finne de riktige kombinasjonene.  Ting har ikke klaffet helt på den fronten.  Men vi føler vi har gode nok spillere til å hevde oss i 1. divisjon.  Så det handler om å bygge videre og bruke de sterke sidene våre. 

– Fremover skal vi jobbe for å vinne så mange kamper som mulig, så får vi se hvor vi ender på tabellen, sier toppscoreren i 1. divisjonen avslutningsvis.