Endelig er ventetiden over

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
19. mai 2021

De av oss som lider av håndballabstinens går gode dager i møte. Onsdag 19 mai klokken 18:00 starter endelig kvalifiseringskampene til neste års REMA 1000-liga (menn). Tre lag fra årets liga møter tre av lagene fra årets 1.divisjon til best av tre kamper. Første runde spilles altså allerede i dag, mens runde to spilles til helgen. Om det eventuelt må spilles en tredje kamp så skal den spilles innen 26.mai.

Lagene som møtes er Viking Stavanger – Nøtterøy, Halden Topphåndball – Falk Horten og Sandefjord – Follo HK. Årets REMA 1000-liga lag har fått fordelen av å spille «åpningskampen» på hjemmebane mot neste sesongs utfordrere.

Det har vært «kamptørke» siden desember for alle lagene, men så ble det lov å spille noen få treningskamper før det på i dag altså er alvor.

Du ser alle kampene via Direktesport.no

Stavanger Idrettshall kl 18:00, Viking Stavanger – Nøtterøy

Viking rykket opp foran årets sesong, tok 5 poeng på 12 kamper og endte denne merkelige sesongen på nest siste plass i REMA 1000-ligaen.

Etter 11 spilte kamper ble Nøtterøy nummer tre i 1.divisjon med 16 poeng. 1.divisjon sluttet for øvrig nærmest som «perler på en snor» med kun fem poengs differanse fra sjette plassen og opp til første plassen.

Det er kun en sesong siden de to lagene møttes til seriespill, så vi antar at de «vet hvem de andre er». Vi forventer et spennende oppgjør


Remmenhallen kl 18:30, Halden Topphåndball – Falk Horten

Etter halvspilt serie (12 kamper) og med seks poeng på bok ble sesongen avsluttet, og dermed må Halden Topphåndball ut og kjempe om ny kontrakt i REMA 1000-ligaen.

De møter Falk Horten, som kommer inn i turneringen med 11 kamper og 15 poeng i årets 1.divisjon. Rent scoringsmessig ligger de to lagene sånn noenlunde likt. Her tipper vi tøff kamp til siste sekund mellom to lag som spilte mot hverandre i Eliteserien i 2018/19 sesongen.

«Kampene som vi skal spille mot Halden vet vi blir ekstremt tøffe. Halden har ett veldig godt lag, med gode spillere i hver posisjon. Det vi kan dra veldig fordel av er at vi har ingenting å tape i denne kvalikken, og Halden har presset på sine skuldre. Dersom vi får til å holde flyten i angrepet og fokus i forsvar så tror jeg Halden vil få tøff konkurranse om plassen i REMA 1000-ligaen» sier Leif- Erik Brenne, Falk Horten.


Jotunhallen kl 19:30, Sandefjord – Follo HK

Sandefjord rykket opp foran denne sesongen, de spilte 12 kamper og endte sist med tre poeng. De hadde med andre ord en heller tøff REMA 1000-liga sesong. Normalt sett så skulle de rykket rett ned igjen, men etter annerledes-sesongen 2020/21 blir det kvalifiseringsspill og nye sjanser.

Follo HK gikk motsatt vei av Sandefjord etter forrige sesong og nå får de altså en ny sjanse, etter at de i årets 1.divisjon endte på andre plass med 17 poeng på 11 kamper. Ved «sesongslutt» var de kun ett poeng bak vinneren, Kristiansand Topphåndball.

Blir det status quo etter kampene, eller bytter lagene plass?


Les hva lagene skriver på sine hjemmesider:

Halden: Nå skal vi endelig få spille en tellende kamp igjen
Etter en uendelig lang håndballferie midt i sesongen skal Halden endelig få spille kamp igjen. Og det blir av det meget viktige og spennende slaget: Det står om REMA 1000-ligaspill neste sesong. Halden får besøk av en gammel kjenning fra eliteserien 2018/19, nemlig Falk Horten. De kom på 4. plass i en tett 1. divisjon, … Les mer

Sandefjord: – Nå er det bare snakk om å vinne!
Sandefjord og Follo møtes i «best av 3»-kamper for en plass i neste års REMA1000-liga. Det laget som først vinner to kamper, får plassen. – Det handler bare om å vinne. Om vi vinner med ett eller ti, spiller ingen rolle. Det er et greit utgangspunkt. Målforskjell betyr ingenting, bare seier. Det sier Sandefjord-trener Einar … Les mer

Follo HK: I morgen smeller det!
Verken Follo eller Sandefjord har spilt en tellende håndballkamp på hele 151 dager. Men i morgen er endelig dagen der, og vi går mot noen uhyre spennende og viktige håndballkamper. Første oppgjør om opprykk til Rema-100 ligaen går av stabelen i morgen kl 19.30 i Jotunhallen. Grunnet fortsatt strenge restriksjoner får vi dessverre ikke fylt … Les mer

Viking: 7 dager som avgjør alt
Den 19. desember vant Viking med 1 mål borte mot Sandefjord og tok en etterlengtet juleferie etter en lang høstsesong. Lite ante de at det skulle gå 5 måneder til neste kamp og at neste oppgjør skulle være kvalik kamp til REMA 1000 ligaen. Vi var spådd sist på tabellen av alle. Vi var nr … Les mer

Nøtterøy: ENDELIG – Det er DETTE vi trener for!
Nå er det kun timer til kamp – vi møter Viking Stavanger onsdag 19 mai kl 1800. Kampen ser du på Tb.no og Direktesport. Nettopp, det er det vi trener for hele året, og nå er vi der. Dette er første ordinære kamp på over 5 mnd, og kvalik kampen mot Viking HK står for … Les mer