Foto: Fjellhammer Håndball

En viktig runde for flere av lagene

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Viking Håndball – Fjellhammer i Stavanger Idrettshall kl 15:00

Her er to lag som kjemper for å unngå direkte nedrykk. Viking ligger pr i dag under streken, men kun ett poeng bak Fjellhammer som har lagt beslag på den siste kvalifiseringsplassen.

Viking har ikke tatt poeng siden uavgjort oppgjøret mot FyllingenBergen i midten av oktober, og de har ikke spilt kamp siden 01.november. Da ble det tap på bortebane for Runar Sandefjord. Fjellhammer har gått siden 25.oktober uten å spille kamp – den gang gikk de på et ettmåls-tap for Runar Sandefjord.

Hjemmelaget har tatt poeng fra alle de tre lagene som ligger under kvalifiseringsstreken sammen med kveldens to lag i Stavanger Idrettshall. Fjellhammer har ikke samme statistikken på sine møter med de tre lagene (FyllingenBergen, Halden og Sandefjord) De har kun tatt poeng fra Sandefjord.

Hvem klatrer nærmere niendeplassen? Følg med på Direktesport.no. I melllomtiden kan du lese her hva Viking sier om kampen på sisne sider

Halden Topphåndball – ØIF Arendal i Remmenhallen kl 17:00

Hjemmelaget med tap for FyllingenBergen som sin foreløpig siste kamp tar imot ett av topplagene i REMA 1000-ligaen, ØIF Arendal søndag ettermiddag. Et bortelag som i ligaen så langt har tapt en kamp (mot FyllingenBergen). Sist helg ble det nederlag for Nærbø i NM semifinalen.

Halden står med begge bena i kvalifiseringsstriden, men det er fremdeles mange kamper å spille og poenger å «tjene».

Fjorårsmøtet i Remmenhallen sluttet på 22-24 og borteseier. Et lite blikk på målstatistikken til de to lagene sier oss at på scoringssiden er det knappe to mål som skiller «pr kamp». Hvem blir best søndag ettermiddag? På ØIF Arendal sine sider kan du lese om «kampen i kampen«.

Kampen går som vanlig også på Direktesport.no

Nærbø – FyllingenBergen i Nye Loen Nærbø kl 17:00

Det ser ut som om hjemmelaget har hatt en grei formstigning de siste kampene. Senest med 36-30 seier over Haslum hjemme i Nye Loen. Søndag ettermiddag kommer FyllingenBergen på besøk, igjen. De to lagene møttes til kvartfinale i cupen i oktober måned. Den kampen endte med seier til hjemmelaget og avansement til semifinalen (og nå er de i finalen). Fjorårets oppgjør i Nye Loen endte uavgjort mens det i oppgjøret i Bergen ble ettmåls seier til Nærbø. Så Nærbø har hatt et lite overtak på laget fra Bergen siste året.

FyllingenBergen har hatt en variabel sesong så langt, og ligger pr i dag på kvalikplass med 12 poeng. Men for all del, det er kun tre poeng opp til Drammen på tredje plass. Så her kan det meste skje. Følg med på Direktesport.no