En tidligere Byåsenspiller matchvinner i Trondheim og Sola vant andreomgang med ni mål! – Norsk Topphåndball

Kvartfinaler i NM spilt onsdag 28. oktober 2020 kl. 20.30

SOLA – STORHAMAR  33-28  (12-16)

For en snuoperasjon av Sola.  Fra å ligge under med fire mål ved pause til å vinne kampen med fem mål.  Storhamar spilte fantastisk kontringshåndball i første omgang og ledet på det meste med fem mål.  Men alle vet at Storhamar gjerne har bare en god omgang i hver kamp og Sola startet andre omgang med tro på dette kunne de greie.  Maja Magnussen må nevnes spesielt.  Hun var totalt uten selvtillit i fjor og måtte spille i 2. divisjon i perioder.  Når man ser hvordan hun opptrådte i dag er det nesten umulig å forstå at det er den samme spilleren.  Hun stråler av trygghet og setter det hun får av sjanser.  Og ble toppscorer for Sola i dag.  Favoritten Storhamar er slått ut og Sola kan overraske igjen de, i semifinalen.

Mestscorende for Sola:  Maja Magnussen 6, Martine Wolff 6, Kristiane Knutsen 5, Camilla Herrem 5, Malin Holta 5, Kristina S. Novak 4.

Storhamar:  Tonje Enkerud 6, Emilie Hovden 5, Guro Nestaker 4, Kristin Venn 4, Maja Jakobsen 4.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BYÅSEN – FREDRIKSTAD  22-23  (13-12)

Fredrikstadmålvakt Hanne Sagvold ble matchvinner mot gamleklubben da hun reddet 7-meter i siste sekund.  Byåsen hadde altså mulighet til å utlikne og få ekstraomganger, men det er av sine egne man skal ha det.  Fredrikstad var i føringen gjennom hele andre omgang, kun på stillingen 21-21 hadde hjemmelaget kontakt.  Så det var en fullt fortjent seier til Plankebyen som nå er en kamp unna å spille finale i Spektrum.

Mestscorende for Byåsen:  Teodora Tomac 6, Anna Huse 4, Andrea Holm Aune 4, Kristin Loraas Eiriksson 3.

Fredrikstad:  Thale R. Deila 4, Benedicte Frøland Nesdal 4, Karoline Elise Syversen 4, Martine G. Helland 3, Julie Hulleberg 3, Hanna Blystad 3.

BB:  Annick Lipman (Byåsen) og Thale Rushfeldt Deila (Fredrikstad).