En thriller mot Follo HK! – Norsk Topphåndball

En thriller mot Follo HK!

For en kamp det ble borte mot Follo. Bergen åpner oppgjøret på verst tenkelig vis men klarer å snu matchen til sin favør. Selv om de til slutt gjør det litt vel spennende!

Bergen åpnet svakt borte mot Follo. Vi satt kun 3 baller i Follo målet på de første minuttene. Hjemmelaget slet også, og klarte ikke å utnytte våre to tidlige utvisninger. Etter de første 10 minuttene var stillingen 5-3. Så skulle lagene våkne.

Follo skulle først få kampen i sitt spor. Vårt 5-1 forsvar ble for enkelt å løse, samtidig som vi ikke helt klarte å sette ballen i hjemmelagets mål. Tord Vårdal gjorde jobben og tok noen 100% baller og var en sterk bidragsyter på å holde oss inne i kampen på dette stadiet. Etter 20 minutter ledet Follo fortjent 11-8.

Det så ikke ut som at vi skulle få løst problemene våre med det første. Vi fortsatte å være passive i angrep og gikk mye sideveis. Follo fikk ved flere anledninger god tid til å omstille seg, og i tillegg gjorde vi en del tekniske feil. Rasmus Carlsen så seg fort lei av å stange i et Follo forsvar og fyrte i kjent stil av et skudd og to fra gulvet. Det gjorde at vi stadig holdt koken og var i skuddhold til Follo.

Så snur det litt i sluttminuttene av 1 omgang. Vi går over til å spille 6-0 i forsvar (avsluttet dog 5-1) Vi fikk noen fine brudd på hjemmelaget og hadde muligheten til å gå til pause med en 1-målsledelse. Slik ble det ikke klarte omsette den siste sjansen. Allikevel så var et uavgjort resultat til pause på stillingen 13-13 noe som gjorde godt for sjelen etter en vanskelig første omgang.

Etter pause er det oss som kommer best ut av startblokkene og får tidlig en 2-målsledelse, og etter det som virket som verdens lengste angrep (får startet angrepet på nytt 3 ganger) så setter Rasmus en 7 meter i mål, og vi får en luke på 3 mål som vi holder på utover. Vi sto også betydelig bedre bakover, med et vesentlig mer kompakt forsvarsspill. Follo følger deretter opp med timeout som ikke ga noe nevneverdige resultater med det første.

Vi fortsetter å kjøre på med Bjørn Christensen Mathiassen i spissen. Han setter noen herlige mål som viser seg å bli viktige. Tord Vårdal gjorde også som han gjorde i første omgang og tar noen viktige baller som sørget for en 5 målssledelse på stillingen 17-22.

I denne perioden av kampen var vi hakket bedre enn Follo kontrollerte greit. Men i øyeblikket Follo får en utvisning og vi får muligheten til å spille i overtall så gjør vi det vanskelig for oss selv og lager flere tekniske feil på kort tid. Vidar Gjesdal var deretter rask på timeouten før skaden ble for stor. Etter 49 minutter spilt var stillingen 20-23.

Men vi visste at en bortekamp mot Follo ville bli tøff, og de hadde enda mer på lager i sluttminuttene. Vi gjør det nemlig litt for spennende for oss selv med å a) ikke treffe Follo-målet på avslutningene våre og b) tekniske feil. Hjemmelaget biter seg fast og kjemper seg opp til 23-24 med 5 minutter igjen å spille. Heldigvis så klarer vi å ro det i land og vinner 26-27 borte mot Follo. Det kan vise seg å bli svært viktig når poengene telles opp ved sesongslutt!

Guttene feirer seieren mot Follo. Foto: Bergen Håndball