En thriller av en kamp i Nordstrand Arena – Norsk Topphåndball

En thriller av en kamp i Nordstrand Arena

Bækkelaget – Nærbø 30-29 (14-14)

Hjemmelaget la listen og med tre kjappe scoringer stod det 3-0 på tavlen og 3 minutter på klokken. Først etter fire minutter fikk Nærbø sin første nettkjenning for kvelden. Det kladdet litt for gjestene, mens det meste fungerte for hjemmelaget de første minuttene. Og allerede etter åtte minutter kom time-out kortet fra Nærbø, da ledet Bækkelaget 7-1. Time-outen «virket» best for hjemmelaget og før det var gått ti-minutter ledet hjemmelaget 8-1. Ti minutter gikk før Nærbø fikk sitt andre mål, men så satte de sitt tredje like etter og reduserte til 9-3. Med en lekker flyver reduserte Nærbø til 10-5, før en teknisk feil hos Bækkelaget gav gjestene sjansen til nok en redusering. Men Nicolay Wiig i Bækkelagsmålet reddet nok en gang, og stillingen var fremdeles 10-5.

På tyve minutter satte Bækkelaget 12 baller i mål, Nærbø måtte nøye seg med halvparten. Men så, på noen korte minutter gikk gjestene fra 13-6 til 13-10. Og med nye Nærbø scoringer ble det på nytt spenning i kampen og tre minutter før pause stod det 13-12. Lagene gikk i garderoben på stillingen  14-14 etter at Nærbø utlignet knappe halvminuttet før pause.

Andre omgang startet med Nærbø scoring før Bækkelaget utlignet før Nærbø scorte før … og slik gikk nå minuttene. Så fikk Tord Haugseng direkte rødt kort etter en stygg takling av Bækkelagets Anders Huse drøye 9 ½ minutt ut i omgangen. Og med den påfølgende straffen gikk hjemmelaget opp til 21-19. Bækkelaget overtok her føringen og holdt seg ett og to mål foran inn mot halvspilt omgang. Før Nærbø reduserte til 23-22 akkurat idet de passerte halve omgangen. Nærbø valgte å legge ut en mann på Emil Midtbø Sundal uten at det i første omgang stoppet Bækkelaget fra å score.

Da de la på til 24-22 la Nærbø-benken time-out kortet. Det resulterte i en nydelig flyver fra Nærbø og redusering til 24-23, eller «festhåndball» som kommentatoren kalte det. Og med sitt åttende mål for kvelden utlignet Sindre Heldal for Nærbø til 24-24 med drøye ti minutter igjen av kampen. Da Nærbø gikk opp i ledelsen 24-25 like etter var det Bækkelaget som la time-out kortet. Her ble det tydelig språk og klar tale, før de reduserte til 25-25.

Det ble hektiske og spennende siste åtte minutter av kampen, med ledelse og utligning, utvisning og frimerke, gult kort til Bækkelagsbenken, brøyt og alt som hører med i en REMA 1000-liga kamp. Drøye fem minutter før slutt gikk gjestene opp til 26-28, Bækkelaget reduserte, Nærbø fikk en to-minutter, Bækkelaget bommet, Nærbø bommet og Bækkelaget utlignet tre minutter før slutt.

Nicolay Wiig reddet straffe med to minutter igjen på klokken, Nærbø hadde fremdeles spesialoppvartning på Emil Sundal, men han fikk like vel satt inn sin scoring nr 12 og sendte Bækkelaget i ledelsen 29-28 med ett minutt igjen å spille. Da tok Nærbø sin siste time-out, og utlignet til 29-29.  Bækkelaget tok time-out med 14 sekunder igjen etter en praktredning fra Nærbøs Vegard Bakken Øien. Så kom nok en redning fra nevnte Øien, men det ble dømt straffe. Det var Vegard Bakken Øien mot Emil Midtbø Sundal, en duell Bækkelaget fikk seirende ut av. For (bortimot) på overtid stoppet kampen på 30-29.