En solid seier for ØIF Arendal mot Sandefjord – Norsk Topphåndball

En solid seier for ØIF Arendal mot Sandefjord

ØIF Arendal vant hjemme mot Sandefjord (38-21). I en fartsfylt treningskamp som inneholdt det meste!

ØIF Arendal var klare på at tapet mot Runar skulle revansjeres, og det kunne en se fra første avkast.

Den fartsfylte kampen begynte litt tøft. De første minuttene var det to lag som stanget litt, og fikk ikke helt hull på ballongen. Det skal riktig nok belønnes for godt forsvarsspill begge veier og noen flotte redninger fra målvaktene og da spesielt Andre Bergsholm Kristensen i ØIF Arendal målet.

Etter de første 10 sto det 5-3 og gutta hadde allerede begynt å få en liten luke til Sandefjordingene, og herfra skrudde bare hjemmelaget opp gassen. Etter noen flotte kontringsmål av Sondre Paulsen og en sterk skåring fra Eirik Heia Pedersen så stakk ØIF Arendal fra med en 8-3 ledelse. Dette førte til kampens første timeout for gjestene.

Midt i 1. omgang fikk Olaf Hoffstad en liten «luftetur» av Sandefjord spiller Magnus Langeland. Dette ble belønnet med et rødt kort, men etter litt frem og tilbake så ble det bestemt at Magnus skulle få fortsette kampen mtp. at det var en treningskamp.

Like etter timeouten kom begge lag ut og gjorde hver sin raske skåringer, allikevel, ØIF Arendal trener Marinko så åpenbart at noe ikke stemte og brukte sitt første første timeout kort.

Etter 2. timeout så stakk ØIF Arendal fra. Men et flott mål fra Richard Lindstrøm og noen flotte kontringsmål fra Olaf Hoffstad som fikk nettmaskene til å hyle.

Etter en god første omgang gikk lagene til pause på stilling 16-10 til ØIF Arendal.

Andre omgang var ikke spesielt gammel før hjemmelaget nok engang skrudde opp tempoet og herjet med gjestene. Det ble fort flere flotte kontringsmål fra Olaf og Sander Simonsen. Hermann Vildalen ville også være med på leken og fra linjen så satt han flere flotte mål.

Halvveis i 2. omgang så kom timeouten fra Marinko, men det kan neppe ha vært på grunn av stillingen. Det sto nemlig 27-16 til våre gutter.

Like etter timeouten så entret også ungguttene Hermann Thysted og Jakob Lorentzen banen og det til stor begeistring for tribunen. Men det skulle bli mer å juble for, for begge to fikk også flere mål. Hermann sitt første(!) og andre i ØIF Arendal drakta og Jakob med sitt andre også. Fantastiske skåringer som nok vil bli husket i Sparebanken Sør Amfi for en stund.

Siste ØIF Arendal timeout kom på stillingen 34-18 når det var spilt i 24 minutter.

I de siste 6 minuttene fikk vi også flere mål, både fra hjemme- og bortelaget. Høydepunktet her var nok Hermann Gjekstad sitt flotte mål fra vingen i siste sekund. Kampen ender 38-21 til ØIF Arendal, og vi får vår lille revansje fra oppgjøret mot Runar.