En lørdag med mange utvisninger i mennenes 1.divisjon – Norsk Topphåndball

En lørdag med mange utvisninger i mennenes 1.divisjon

Oslo-Studentenes IK (OSI) – Stavanger 31-33 (18-12)

Selv om hjemmelagets Jostein Råd fikk rødt kort før det var spilt 10 minutter så hadde OSI overtaket de første 15 minuttene av kampen. Og ved halvspilt omgang stod det 9-7 til Oslo laget. Etter to nye OSI scoringer valgte Stavanger benken å legge time-out kortet. De hadde da spilt i knappe 17 minutter.

Noen utvisninger og noen straffer (inkl strafferedninger) senere ledet OSI 15-11. Det var da fem minutter igjen av omgangen, en omgang der hjemmelaget hadde full kontroll på gjestene. Til pause stod det 18-12.

Forsvaret til Stavanger slet med å stoppe OSI skytterne og avstanden holdt seg litt utover i omgangen. Men Stavanger spillerne gav seg ikke og sakte, men sikkert knappet de inn på forspranget til OSI. Og med knappe ti minutter igjen av kampen hadde de snudd 28-23 til 28-27.

Med kun kort tid igjen av kampen var det gode målvaktsprestasjoner på begge sider som var medvirkende til at stillingen var 31-30. Stavanger benken la da time-out kortet. Og da snudde kampen helt.

To minutter brukte Stavanger på å gå fra 31-30 til 31-33. Og fra å ha ligget under store deler av kampen kunne de nå ta med seg sine to første poeng hjem til Stavanger etter at 31-33 ble sluttresultatet.

Fold HK – Falk Horten 32-32 (20-15)

De første fem minuttene inneholdt en flott flyver (fra hjemmelaget), en utvisning og en straffe og stillingen 2-2. Det ble utvisninger på begge lag og Falk Horten gikk for første gang opp i ledelsen etter knappe 9 minutters spill.

Hjemmelaget svarte umiddelbart, og etter knappe 13 minutters spill la Johnny Jensen og Falk-benken time-out kortet. På det tidspunktet ledet Fold 9-6. En ledelse som etter hvert økte til 12-8. Tilsnakk til Folds trener og scoringer til Falk, som kunne redusert til 13-11 men Folds målvakt reddet og Fold ledet fremdeles med tre.

Johnny Jensen måtte ta sin andre time-out etter knappe 20 minutter, da ledet hjemmelaget 16-10. Med drøye fem minutter til pause la hjemmelaget time-out kortet, de ledet da 18-12. Omgangen sluttet med straffescoring til Falk Horten og utvisning til Fold HK. Pauseresultatet ble fastsatt med en scoring i siste sekund til 20-15.

To scoringer til hvert av lagene var fasit etter fire minutter av andre omgang. Skudd, redning, retur, skudd, takling, utvisning til Fold, straffe til Falk og redusering til 23-18. Fold fikk inn to mål i denne utvisnings perioden mens Falk fikk ett. Idet utvisningen til Fold var ute, kom Falk på et gjennombrudd og det resulterte i takling, straffe, mål og ny utvisning. Og med 26-21 på tavla fikk spillerne en ekstra pause på grunn av teknisk feil på lyset i hallen. Den ekstra pausen så ut til å hjelpe Falk Horten som kjapt redusert til 26-23 da spillet kom i gang igjen.

Falk Horten spilte seg inn i kampen og kom to mål bak med 12 minutter igjen. Men så var det de utvisningene da, ofte med påfølgende straffe. Så Fold gikk på ny opp i tre måls ledelse til 29-26. Før de like etter gikk opp til 30-26 og Falk Horten fikk en ny to-minutter etter en for så vidt flott ben-parade. Bare det at det var fra en utespiller. Det stoppet ikke Falk Horten fra å igjen komme seg to mål bak og med fem minutter igjen reduserte Falk til 32-31 og spenningen steg.

Bortelaget jobbet godt i forsvar og presset Fold til å skyte utenfor, og gikk i angrep. En teknisk feil førte til Fold kontring, men skuddet gikk utenfor. Ett minutt før full tid var det fremdeles bare ett mål som skilte lagene og Fold tok time-out. Falk Horten tok nå ut målvakt og spilte syv mot seks, det ble innspill til strek og redning. Men straffe til Falk Horten og dermed utligning til 32-32.

Det ble altså poengdeling i Rykkinhallen, og Falk Horten er fremdeles ubeseiret i årets 1.divisjon.