Foto: Haslum HK Damer

En kamp onsdag mot tre kamper torsdag

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
9. mars 2022

09.mars

Nordstrand – Levanger i Nordstrand Arena kl 18:00

Fire poeng, en kamp og ett lag skiller Nordstrand og Levanger på tabellen i årets 1.divisjon. I tillegg har de en stiplet linje mellom seg, en linje som betyr at Nordstrand i skrivende stund ligger an til å spille kvalifisering for REMA 1000-ligaen neste sesong.

Nordstrand ligger på fjerdeplass, men de har to kamper mer spilt enn lagene over seg på tabellen. Og bakfra kommer Charlottenlund, med både en kamp og to poeng mindre på bok. Det betyr vel at skal hjemmelaget holde lagene bak seg på avstand så må de gå for hjemmeseier onsdag kveld. For halvannen uke siden ble de ettertrykkelig slått av Volda.

Levanger spilte uavgjort mot opprykkskandidat Haslum for halvannen uke siden og ligger etter det midt på tabellen med 13 poeng. En kamp der de tidlig tok ledelsen med både fem og seks mål før Haslum altså slo tilbake og fikk med seg det ene poenget hjem igjen.

Da lagene møttes før jul ble det en kamp med en hektisk avslutning, det stod 21-21 med 2 ½ minutt igjen på klokken og kampen endte med 22-23 seier til Nordstrand. Skal Levanger få revansj denne gang? Kjøp billett i hjemmelaget sine systemer, er du bortetilhenger og har abonnementet i orden ser du kampen på Direktesport.no. Eller du klikker inn på handball.no/live for å bli oppdatert.

10.mars

Randesund – Charlottenlund SK i Sukkevann Idrettshall kl 15:00

Tidlig ettermiddagskamp i Sukkevann Idrettshall denne torsdagen. Randesund ligger utsatt til på direkte nedrykk etter å ha tatt bare 6 poeng på 14 kamper. Men de fikk en etterlengtet opptur sist runde da de klinket til med 31-26 seier over Grane Arendal. Med det har Randesund slått Grane Arendal i begge oppgjørene denne sesongen.

Charlottenlund kommer til Kristiansand med seks måls tap for serieleder Gjerpen i bagasjen. Så langt i vårsesongen har Charlottenlund vunnet tre av fem oppgjør og har lagt seg til rette like under kvalifiseringsstreken til REMA 1000-ligaen neste sesong.  

Forrige gang Randesund og Charlottenlund møttes tok sistnevnt umiddelbart føringen i kampen. Og de gav seg ikke før de vant med 10 mål. Hva blir resultatet torsdag? Kjøp billetter i hjemmelaget sine systemer eller se kampen på handballTV.com. Og som en siste løsning har du handball.no/live

Haslum Bærum Damer – Grane Arendal i Nadderud Arena kl 18:00

Topp mot bunn? Om ikke Haslum Bærum ligger helt på toppen, så har de i alle fall kvalifisering til REMA 1000-ligaen innen rekkevidde.  Sesongen har bestått av mange jevnspilte kamper, og de står foreløpig med seier i 9 av 13 av dem. Og de er foreløpig eneste laget som har tatt to poeng fra serieleder Gjerpen denne sesongen. Sist de spilte kamp ble det derimot poengdeling borte mot Levanger.

Grane Arendal har spilt færrest kamper og sanket færrest poeng og ligger helt i bunn av tabellen. Men de slo (noe overraskende kanskje?) Charlottenlund litt tidligere i vår sesongen. I kampen etterpå ble det tap for tabellnabo Randesund. Gjennom sesongen har Grane Arendal fått med seg noen jevne kamper og noen ikke fullt så jevne kamper. Og sist de møtte Haslum sine damer ble det med fire måls tap.

Torsdagens kamp gjør seg best i hallen og billetten finner du i Haslum sine systemer. Som vanlig kan du se kampen på Direktesport.no (krever abonnement) og du blir oppdatert «minutt for minutt» på handball.no/live.

Fjellhammer – Reistad i Lørenskoghallen kl 19:00

Ett poeng skiller de to lagene. I tillegg har de nedrykksstreken og Ålgård mellom seg. Og det er hjemmelaget som ligger under streken. For der Fjellhammer har fått med seg ni poeng på 13 kamper har Reistad ti poeng på like mange kamper.

Fjellhammer tok to poeng mot Haslum Bærum sine damer for knappe to uker siden. Noe som ble kamp nummer tre på rad med poengfangst. Så om statistikken står oss bi så har hjemmelaget tatt halvparten av poengene sine etter nyttår.

Reistad ligger så langt på sikker plass med tanke på 1.divisjonsspill også neste sesong. De har ett poeng mer enn Fjellhammer, men har kun tatt to poeng etter at vårsesongen startet opp. De poengene kom tidlig i februar, borte mot Randesund. Siste kamp var mot Nordstrand, der det ble tap med åtte mål.

Da Reistad og Fjellhammer møttes i høst ble det to-måls seier til torsdagens bortelag. Greier de å gjenta suksessen? Kjøp biletter i Fjellhammer sine systemer eller se kampen fra egen sofa via Direktepsort.no (krever abonnement). et siste alternativ er handball.no/live.