Foto: Sara Sanderød

En kamp lørdag + en kamp søndag = 1.divisjon denne helgen

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
5. mars 2022

05 mars

Falk Horten – HK Herulf Moss i Lystlunden Arena kl 16:00

Selv om Falk Horten står med en kamp mindre spilt enn lagene over seg på tabellen så må de vinne lørdagens oppgjør om ikke luken opp til kvalifiseringsplassene for neste års REMA 1000-liga skal bli for stor. Den er i skrivende stund på fire poeng og en kamp mindre spilt.

Falk Horten var forrige helg en snartur i Bergen der TIF Viking ble to nummer, eller mål om du vil, for store og dro hjem to nye poeng og fortsatt en plass i opprykks striden. Etter den kampen står Horten laget med to tap og en seier så langt i vårsesongen. Inkluderer vi høstsesongen så er fasiten femte plass, med syv kamper igjen å spille for Falk Horten sin del. Lørdag møter de altså bunnlaget…

HK Herulf Moss sliter nederst på tabellen – og har gjordt det en stund nå. De har bare fått med seg to poeng på 14 kamper og det kan bli vanskelig å beholde plassen i 1.divisjon. Selv med 12 poeng igjen å spille om. Onsdag var det Follo som tok seieren hjem til slutt, selv om Herulf hadde et overtak nesten hele 1.omgang. Men det holdt ikke hele veien inn.

I høst ble det kampen mellom Falk Horten og Herulf en skikkelig kamp om poengene. Og det var kveldens hjemmelag som til slutt kunne ta med seg poengene over fjorden. Men de vant med kun ett mål. Billettene finner du i hjemmelagets systemer, fortrekker du egne sofa finner du kampen på Direktesport.no (med abonnement) og med internett tilgang kan du følge kampen på handball.no/live.

06 mars

Vikhammer HK – Stavanger i Malvikhallen kl 16:00

Starten på vårsesongen har ikke vært like oppløftende som det starten på høstsesongen var for Vikhammer. De startet sesongen med å vinne de to første kampene. Bland annet over for tiden tabelltoer og opprykksjagende Viking. Så langt i høstsesongen har det blitt to tap. Og nå sist var det Follo som stakk avgårde med det vi kaller en storseier. Tabellmessig ligger Vikhammer så langt nede på tabellen at det kun er HK Herulf Moss som ligger bak, men – de har åtte kamper igjen å spille og det er bare 6 poeng opp til den heltrukne streken «alle» vil over. Så her er det ingen poeng å tape…..

Stavanger ligger midt på tabellen med 13 poeng på fjorten kamper og for en uke siden måtte de gi tapt for Follo hjemme i Stavanger Idrettshall. De ligger likevel trygt sånn rent tabellmessig og neste år inngår de samarbeid/blir slått sammen med Viking. Og det blir en helt ny historie.

Sist Stavanger og Vikhammer møttes ble det syv måls seier til Stavanger, skal Vikhammer beholde poengene hjemme i Malvikhallen? Biletter får du kjøpt i Vikhammer sine systemer og via Internett blir du oppdatert via handball.no/live. Sjekk ellers Vikhammer sine sider for en eventuell streaming av kampen.