En god lagseier for Flint i sesongens første treningskamp. – Norsk Topphåndball

En god lagseier for Flint i sesongens første treningskamp.

Etter en tung treningsperiode hadde Flint Tønsberg jentene tatt turen til Lier for årets første treningskamp mot Reistad. Med på tur hadde de med seg flere debutanter og hjemme i Tønsberg satt flere av de etablerte, så det var en noe spent gjeng som reiste til Lier.

Det var en rolig start på kampen hvor lagene fulgte hverandre tett før Flint Tønsberg tok mer og mer over midtveis i kampen og ledet midtveis i 1. omgang med 5 mål. Men i håndball kan det svinge fort hvis man ikke er helt påskrudd og i løpet av kun 8 min hadde Reistad hentet inn Flint Tønsberg sin ledelse og til pause ledet vi med 1 mål, 14-13.

En pauseprat gjorde tydeligvis godt for i 2. omgang var det en heltent gjeng som entret banen. 14-13 ble til 17-14 etter mål av Merlinda Qorraj. Potte tett forsvar, solide målvakter i Vivi Storvang og Zaynab Elmrani og høyt tempo i ankomsten fortsatte utover i omgangen og Nora Asbjørnsen økte ledelsen til 22-15 før Andrea Varvin Fredriksen og Mia Leikvold Trapnes økte til henholdsvis 24 og 25-15. Vi slapp oss litt ned i forsvar siste del av kampen, men tempo i angrep var der, og etter 3×25 minutters kamp ble stillingen 35-24.

Merlinda Qorraj fikk endelig en kamp for Flint

Zarko Pejovic var naturlig nok godt fornøyd med 1. treningskamp, men vil ikke trekke frem noen enkelt spillere da dette var en lagseier hvor alle gjorde sin oppgaver og alle utespillerne endte på scoringslisten.

«Jeg er spesielt fornøyd med at alle spillerne løser oppgavene sin og spiller for hverandre. Dette var en lagseier og jeg kan ikke trekke enkeltspillere i en lagseier»

Hjemme i Tønsberg ventet Marlin Lundemo, Synne Fossheim, Charlotte Koffeld Iversen, Martine Grip Øvreberg, Marianne Iversen, Celina Vatne, Maria Kvannli, Elise Vedeler, Karoline Muller Lislien og Felicia Celine Tangen; et lag ganske solid lag, og forteller litt om bredden i stallen til Flint Tønsberg nå. Konkurransen for plass i 1. 7`ern må vel være enorm nå?

«Uansett om de konkurrer om plassene, så var det fantastisk å se hvordan de spiller for hverandre. Det er sunn konkurranse mellom dem på trening. De løfter hverandre med god sparring. Der var vår idè at vi med en jevn gruppe på trening og ordentlig intensitet uansett skadesituasjon. Med tanke på at det venter 26 seriekamper og minst 2 NM og 12 treningskamper er bred stall en fordel»