En brutal start på Champions League

Tekst: Lars-Stian Johansen/Storhamar Håndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

11. september 2022

Susanne Liberg Amundsen får æren av å score Storhamar sitt første mål i Champions League-historien. Det er et av de få lyspunktene fra første omgang i Frankrike. Et lag som virker preget av nerver mot et Metz-lag i stigende form, ender fort med 12 måls forskjell til pause.

Metz – Storhamar 31-22 (21-9)

Det er ikke hvilket som helst lag som stod på motsatt banehalvdel i Champions League-åpningen. Metz har spilt Final4 de to siste sesongene, og har mange spillere av høy, høy klasse.

Anniken Obaidli, Ane Høgseth og Line Ellertsen kan si seg fornøyd med 2.omgang.

– Vi sliter angrepsmessig i første omgang og gjør mange tekniske feil. Da blir man straffet momentant i dette selskapet, sier Anniken Obaidli etter nimålstapet.

«Det er disse bortekampene her vi skal lære og ta ytterligere steg for utvikling av konsept og lagmoral.«
Kenneth Gabrielsen

Kenneth Gabrielsen mener det ikke er helt håpløst hva jentene leverer i dag og sier følgende etter kampen:
– Vi får det som forventet tøft mot et meget godt og robust Metz-lag. Det er disse bortekampene her vi skal lære og ta ytterligere steg for utvikling av konsept og lagmoral.

Kenneth Gabrielsen. Foto: Stian Bye Høgsveen

Med 21-9 til pause, var det lite de blå og gule kunne gjøre med de gule og blå vertene, men pausepraten gjør sitt og jentene henter inn noen baller og leverer en mye bedre prestasjon i andre omgang.
– Selv om kampen var avgjort til pause, så synes jeg vi står opp for hverandre og leverer en solid andre omgang som vi kan være stolte av. Vi er veldig klar over at vi møter et lag som har spilt seg til Final4 de to siste sesongene, så prestasjonen totalt sett er godkjent, sier Gabrielsen.

Nå er det hele i gang, og nye, tøffe kamper venter for Storhamarjentene. Først Larvik borte på onsdag, så ny Champions League-kamp på hjemmebane mot Lokomotiva Zagreb førstkommende lørdag.
– Vi har klare oppgaver inn mot neste ukes kamper. Vi må gjøre noen justeringer inn mot kamp, de førsteomgangene vi har levert i de tre siste kampene må vi få justert på. Det er unødvendig at vi skal være så langt under nivå i starten av kampene – og det må vi få orden på omgående. ^
Ny uke, nye muligheter venter, avslutter Gabrielsen.


Billetter til første Champions League-kamp i Boligpartner får du kjøpt her!